Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που ξεκινά τις εργασίες του αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για 9η συνεχή χρονιά, στον «ομφαλό της γης», την πόλη των Δελφών. Τίτλος της φετινής συνάντησης, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, είναι η «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πολιτικοί ηγέτες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη διεθνών οργάνων και οργανισμών, επιδραστικές δεξαμενές σκέψης και πρωτοπόροι επιστήμονες θα αναλύσουν τους μετασχηματισμούς που μεταμορφώνουν σήμερα τον κόσμο μας.

To πρόγραμμα διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή think tanks και ιδρύματα. 30 δεξαμενές σκέψης και παγκόσμιοι διεθνείς οργανισμοί, από 70 χώρες, 800 ομιλητές σε περισσότερες από 25 θεματικές, προσδίδουν και στο φετινό 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών γεωγραφικό πλουραλισμό, θεματική ποικιλία και μία αληθινά διεθνή ματιά στους σύγχρονους προβληματισμούς.