Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στο Ισραήλ και από τη στιγμή που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες με την Χαμάς, άρχισε να ενισχύεται η τιμή του χρυσού και του πετρελαίου, ενώ κερδισμένο βγαίνει και το δολάριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο αυξανόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος ενίσχυσε τη ζήτηση για χρυσό, δολάρια και αμερικανικά ομόλογα, με τα τελευταία να ξεπουλούν επιθετικά.

«Όποτε υπάρχει διεθνής αναταραχή, το δολάριο ενισχύεται», είπε χαρακτηριστικά ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities.

«Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα, του γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται χρυσό στα χαρτοφυλάκια τους. Είναι ένας τέλειο μέτρο αντιστάθμισης έναντι της διεθνούς αναταραχής», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν πάνω από τέσσερα δολάρια το βαρέλι στις αρχές του ασιατικού εμπορίου τη Δευτέρα.

«Το αν αυτή είναι μια τεράστια στιγμή της αγοράς ή όχι εξαρτάται από το πόσο θα διαρκέσει και από το αν άλλοι θα παρασυρθούν στη σύγκρουση», δήλωσε ο Brian Jacobsen, επικεφαλής οικονομολόγος στο Annex Wealth Management, σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ.