Εικόνες όχι και τόσο συνηθισμένες μας έρχονται από αρκετά νησιά στο Αιγαίο. Το φαινόμενο Sea Smoke «εξαφάνισε» Σύρο, Τήνο, Σαντορίνη, Σέριφο και άλλα νησιά σήμερα.

Ο λευκός καπνός σκέπασε τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δίνοντας εξαιρετικά καλαίσθητα στοιχεία, για τους λάτρες της φωτογραφίας, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι κάποιες φωτογραφίες από τη Σαντορίνη, τις οποίες ο Παναγιώτης Μυτιληναίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στη Σύρο, η ομίχλη επηρέασε μέχρι και την προσέγγιση των πλοίων, μιας και το σύννεφο το πρωί της Παρασκευής σκέπασε το λιμάνι της Ερμούπολης, δημιουργώντας δυσκολίες στις κινήσεις των πλωτών.

Μάλιστα από νωρίς το πρωί, το Λιμεναρχείο Σύρου φρόντισε να επιστρατεύσει στελέχη του τα οποία μετέβησαν στους φάρους στην είσοδο του λιμανιού προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον αυτό χρειαζόταν, στην ασφαλή προσέγγιση των πλωτών μέσων, αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα.

Δείτε βίντεο από την άφιξη του Blue Star Paros στο λιμάνι της Ερμούπολης:

Τι είναι το φαινόμενο Sea Smoke

Σύμφωνα με το forecastweather.gr, πρόκειται για ειδικό τύπο ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς, που δημιουργείται εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς της εξωτερικής θερμοκρασίας σε σχέση με τη θερμοκρασία της θάλασσας.

Συγκεκριμένα, ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλει απότομα πάνω από πολύ θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια. Οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα, κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει σαν καζάνι που βράζει…

Μαγική εικόνα με το πέπλο της πυκνής ομίχλης να έχει καλύψει το Λιβάδι της Σερίφου. Φώτο: Giannis Limbaios

Posted by Forecast Weather Greece on Friday, November 5, 2021

Με μεγάλη δυσκολία έδεσε στο λιμάνι της Σερίφου το καράβι της γραμμής λόγο της πυκνής Ομίχλης ( Sea Smoke)Βίντεο: Tzina Prokopiou

Posted by Forecast Weather Greece on Friday, November 5, 2021

To φαινόμενο Seα smoke εμφανίζεται αυτή την στιγμή στην Σύρο και την Τήνο. Δείτε Live εικόνα…

Posted by Forecast Weather Greece on Friday, November 5, 2021

Η εικόνα στη Νάξο πριν και μετά

Εικόνα από τη Νάξο πριν και μετά την εμφάνιση του φαινομένου sea smoke
Εικόνα από τη Νάξο πριν και μετά την εμφάνιση του φαινομένου sea smoke