Τι προκαλεί τους μυστηριώδεις κρατήρες της Σιβηρίας

Επιστήμονες ανακάλυψαν τέσσερις νέες τεράστιες τρύπες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
16:44
24/02/2015
Τι προκαλεί τους μυστηριώδεις κρατήρες της Σιβηρίας
2
loading

Τέσσερις νέοι, μυστηριώδεις και γιγαντιαίοι κρατήρες εμφανίστηκαν στο μόνιμο στρώμα πάγου της βόρειας Ρωσίας, εντείνοντας τους φόβους ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να προκαλεί την έκρηξη των υπόγειων αερίων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Γης.

Οι επιστήμονες εντόπισαν τις νέες τρύπες, μαζί με δεκάδες ακόμη μικρότερου μεγέθους, στην ίδια περιοχή όπου είχαν εντοπιστεί την περασμένη χρονιά τρεις άλλοι τεράστιοι κρατήρες στη χερσόνησο Yamal.

Οι κρατήρες πιστεύεται ότι προκαλούνται από εκρήξεις αερίου μεθανίου που υπάρχει μέσα στο μόνιμο στρώμα πάγου, καθώς η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας της Γης προκαλεί το λιώσιμο των πάγων.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους, ότι οι κρατήρες θα μπορούσαν να γίνουν ένα πιο κοινό φαινόμενο, καθώς συνεχίζεται η κλιματική αλλαγή και η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, προειδοποιώντας ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαφαινόμενη φυσική καταστροφή.

Ένας από τους νέους κρατήρες, που περιβάλλεται από τουλάχιστον 20 μικρότερες τρύπες, βρίσκεται σε απόσταση μόλις έξι μιλίων από ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα εμφανιστούν ακόμη 30 κρατήρες, όμως –όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Daily Mail- διακατέχονται σε μεγάλο βαθμό από αμηχανία γύρω από τις ακριβείς διαδικασίες που προκαλούν την εμφάνισή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Thanatos

    εγω ολοστρογγυλες τρυπες τουλαχιστο 25 μετρων βαθους,σε σχεση με το ανθρ υψος, σε συμπαγη γρανιτη βλεπω μπηστ, τετοιο κρατηρα ουτε σε πυρηνικη εκρηξη.....και πουναι τα θραυσματα, αφου γραφεις οτι ειναι αποτελεσμα ανοδου τηξς θερμοκρασιας αρα σύγχρονό μας φαινομενο.......;;;

    1. avatar Heretus L’barra An’ar

      να προσθέσω ότι στην πρώτη , τα τοιχώματα φαίνονται πολύ λεία για να έγιναν από έκρηξη . Δεν νομίζω πως υπάρχουν καλιτεχνικές ανησυχίες σε εκρήξεις που αφήνουν (όπως σωστά παρατήρησες ) σχεδόν 25 μέτρα τρύπα σε γρανίτη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει