Το κατοικίδιο της Ισπανίδας νοσοκόμας που νοσεί με τον ιό Έμπολα αντιμετωπίζει το θάνατο, καθώς οι αξιωματούχοι αναμένεται να το θανατώσουν υπό το φόβο εξάπλωσης της ασθένειας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Μαδρίτη έχουν λάβει δικαστική εντολή για ευθανασία και καύση του Excalibur, του αγαπημένου σκύλου της νοσοκόμας Teresa Romero Ramos και του σύζυγός της, Javier Limon Romero,.

Η 44χρονη Ramos, κάτοικος της Γαλικίας, τη Δευτέρα έγινε το πρώτο πρόσωπο που προσβλήθηκε από τον Έμπολα εκτός Αφρικής. Ως προληπτικό μέτρο, ο σύζυγός της βρίσκεται σε καραντίνα σε ξεχωριστό δωμάτιο στο ίδιο νοσοκομείο, όπου παρακολουθείται.

«Θέλω να καταγγείλω δημοσίως έναν άνδρα που ονομάζεται Zarco, ο οποίος νομίζω ότι είναι επικεφαλής σε θέματα υγείας για την κοινότητα της Μαδρίτης και ο οποίος μου είπε ότι θα πρέπει να θυσιάσω το σκύλο μου», ανέφερε ο Javier Limon Romero στα social media. «Έχει ζητήσει τη συγκατάθεσή μου και το έχω αρνηθεί, με την οποία αυτός απάντησε ότι θα ζητήσει δικαστική εντολή για να μπει στο σπίτι μου και να θυσιάσει το σκύλο», έγραψε.