Επιχείρηση βυρσοδεψίας στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρχε απόφαση να μη λειτουργεί, συνέχιζε τη δραστηριότητά της, προκαλώντας ρύπανση με υγρά απόβλητα.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα και υπαλλήλου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης), στην προαναφερόμενη επιχείρηση, με διαχειριστή και συνδιαχειριστή δύο 61χρονους, διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα βυρσοδεψίας διεξαγόταν κανονικά, ενώ είχε εκδοθεί απόφαση προσωρινής παύσης λειτουργίας της και πρακτικό προσωρινής σφραγίσεως του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της, από την αρμόδια Αρχή.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Από την αυτοψία που έγινε γύρω από την επιχείρηση, στα όμορα με αυτήν οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν λιμνάζοντα υγρά απόβλητα με έντονη δυσοσμία, τα οποία έβγαιναν από το εσωτερικό του κυρίως κτιρίου και τα οποία προέκυψε από τις σχετικές χημικές αναλύσεις ότι πρόκειται για βυρσοδεψικά απόβλητα.

Τα απόβλητα είχαν πέσει τα χρονικά διαστήματα Ιούλιος έως Αύγουστος του 2019 και Αρχές Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020.