Η Fluffy, ένας γιγαντιαίος και «ευγενικός» πύθωνας που «ζούσε» στο Ζωολογικό Κήπο «Columbus Zoo and Aquarium» δε ζει πια. «Πέθανε» στις 26 Οκτωβρίου από επιθετική μορφή καρκίνου, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Το 18 ετών φίδι είχε μήκος 7,3 μέτρα και ζύγιζε 136 κιλά. Κατείχε τον τίτλο του μακρύτερου φιδιού στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness» πρόσθεσε.

«Η Fluffy ήρθε στο Columbus Zoo το Μάρτιο του 2007 και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο κοινό, που συνέρρεε για να τη δει. Αρχικά ήρθε εδώ ως “δανεική”, έγινε πολύ αγαπητή στο κοινό και τους εργαζομένους στο ζωολογικό κήπο και τελικά έμεινε εδώ» συνέχισε.

Αυτού του είδους οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις και ζούνε στα τροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι τα μεγαλύτερα φίδια του κόσμου, φτάνοντας σε μήκος 3-6 μέτρων κατά μέσο όρο. Το δέρμα τους έχει ένα γεωμετρικό σχέδιο, που τα βοηθάει να καμουφλάρονται και να προστατεύονται από τους εχθρούς τους. Τρώνε μικρά θηλαστικά, ενώ τα μεγαλύτερα από αυτά μπορούν να καταβροχθίσουν από αγριογούρουνα μέχρι ελάφια.