Ποσοστό ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα από τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

Καμπανάκι από τους επιστήμονες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την κλιματική αλλαγή Copernicus


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
14:19
03/09/2020
Ποσοστό ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα από τις πυρκαγιές στη Σιβηρία
1
loading

Στις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Σιβηρία εστιάζουν οι επιστήμονες της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την κλιματική αλλαγή Copernicus τονίζοντας πως προκάλεσαν την έκλυση ποσοστού ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Βασιζόμενη σε παρατηρήσεις από δορυφόρο, η Copernicus εκτίμησε σε 244 μεγατόνους το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα στον αρκτικό κύκλο από τις πυρκαγιές που μαίνονταν από την 1η Ιανουαρίου ως τις 31 Αυγούστου, έναντι 181 μεγατόνων όλο το 2019.

Στις περιοχές της Σιβηρίας εκτός αρκτικού κύκλου εκλύθηκαν από τις πυρκαγιές 540 μεγάτονοι διοξειδίου του άνθρακα από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Σιβηρία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ξέσπασαν τεράστιες πυρκαγιές, οι οποίες ευνοήθηκαν από τις θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν στην περιοχή, οι οποίες ξεπέρασαν κατά περισσότερους από 5 βαθμούς Κελσίου τον μέσο όρο της εποχής. Ο καύσωνας δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών αυτών που κατέστρεψαν τα τεράστια δάση της Σιβηρίας.

Σύμφωνα με την Copernicus, κάποιες πυρκαγιές ενδέχεται να πυροδοτήθηκαν και από φωτιές «ζόμπι», οι οποίες εξακολούθησαν να υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια από τις πυρκαγιές του 2019.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giorgis

    Το καλό με τις πυρκαγιές είναι ότι όταν ανακάμψουν τα δάση θα απορροφήσουν πάλι το CO2. Μια καλή στρατηγική είναι να κόβουμε όσο περισσότερα δένδρα μπορούμε που θα τα χρησιμοποιούμε για έπιπλα κλπ, και να τα αντικαθιστούμε με νέα. Έτσι αποθηκεύουμε για πολύ καιρό τον δεσμευμένο άνθρακα ενώ συνεχίζουμε να απορροφούμε άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει