Μαθητές ανακύκλωσαν 1.200 λίτρα τηγανέλαιο και επιβραβεύτηκαν με οθόνες υπολογιστών

Τα λάδια μετατράπηκαν σε βιοκαύσιμο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
18:03
13/11/2019
Μαθητές ανακύκλωσαν 1.200 λίτρα τηγανέλαιο και επιβραβεύτηκαν με οθόνες υπολογιστών
5
loading

Την πρωτιά στη συλλογή τηγανέλαιου κατέκτησαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη και επιβραβεύτηκαν με πέντε οθόνες υπολογιστών.

Οι μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία κατάφεραν να συλλέξουν τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων (1.199 λίτρα), από όλα τα σχολεία του δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικού Οφέλους «Ionian Recycle Hellas Κοιν.Σ.Επ».

Η διευθύντρια του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Ιωάννα Ζιάκα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου πρωτοπορεί και το σχολείο συμμετέχει και σε διάφορα άλλα προγράμματα ανακύκλωσης, όπως χαρτιού και πλαστικού. Υπογράμμισε, δε, ότι τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αρμονική συνεργασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους καθώς και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Κορσιάνος, εκπρόσωπος των συμπραττομένων Κοιν.Σ.Επ «Ionian Recycle Hellas» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων ξεκίνησε πέρσι, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην υλοποίησή του. Στο πρόγραμμα, όπως είπε, συμμετέχουν με εξαετείς συμβάσεις οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πέλλας, Σκύδρας, Αλμωπίας και Μεγαρέων στην Αθήνα.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «ως νέα δημοτική αρχή θέλουμε να εστιάσουμε στον τομέα της ανακύκλωσης και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να επεκτείνουμε το δίκτυο ειδικών κάδων».

Σύμφωνα με τον κ. Δεμερτζή, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα τηγανέλαια συμμετέχουν 25 σχολεία του δήμου, ενώ σχεδιάζονται και νέες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η ενίσχυση του μπλε κάδου ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος έχουν τοποθετηθεί κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σε σχολεία, δημοτικά κτήρια και κοινόχρηστους χώρους προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν τα δικά τους δοχεία με το τηγανέλαιο. Στη συνέχεια, το λάδι συλλέγεται και μεταφέρεται προς ανακύκλωση σε εξειδικευμένη εταιρία, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Giorgis

  Από το να πέφτουν στους υπονόμους τα λάδια και να μολύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον καλύτερα να μετατρέπονται σε βιοντίζελ που έχει και αρκετά καθαρή καύση. Κι έτσι έχουμε και ανανεώσιμο καύσιμο που υποκαθιστά τα ορυκτά. Πάντα πρέπει να ζυγίζουμε τις συνέπειες και τα οφέλη γιατί μηδενικές συνέπειες δεν γίνεται να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι.

 2. avatar Μιλάμε

  Για πολύ τηγανητή πατάτα!

 3. avatar Τόνο Μάσας.

  Να κάποιες καλές προσπάθειες. Μακάρι να συνεχιστούν έστω για το συμβολικό του πράγματος. Να συνεχιστούν με την συμμετοχή προσφυγόπουλων να γίνουν δράσεις προστασίας των οικονομικά κοινωνικά και φυσικά αδύναμων παιδιών κοινές έρευνες και κατασκευές.
  Να μην καταντάν τα παιδιά κνίτες ρομποτάκια ή νεοναζί στρατιωτάκια ή μαχαιροβγάλτες του κοινού ποινικού όπως συμβαίνει συχνα στα σχολεία τώρα τελευταία. Αν δεν τους δώσουμε εναλλακτικές λύσεις απασχόλησης πως θα πορευτούν?

 4. avatar Kostasaa25551

  Τι λίτρα τι τόνους...

 5. avatar NRG

  Όχι "1,2 λίτρα" όπως λέει ο τίτλος (ένα μπουκάλι νερού δηλαδή), αλλά 1.200 λίτρα!!!! Μπράβο τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει