Οι αρκούδες ξύπνησαν στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο. Ήδη εδώ και μερικές ημέρες στο εσωτερικό του καταφυγίου παρουσιάζεται κινητικότητα με τις αρκούδες να κάνουν μικρές και μεγάλες βόλτες, να παίρνουν το μπάνιο τους στις 2 μικρές λιμνούλες του Καταφυγίου.

Η πρώτη αρκούδα που ξύπνησε φέτος ήταν ο Κυριάκος, που μαζί με τον αδερφό του, Μανώλη, είναι οι πιο «κοινωνικές» αρκούδες που μπορούν να παρατηρήσουν οι επισκέπτες!

Ακόμη και ο νωχελικός Γιώργος, ο μαύρος αμερικανός αρκούδος που δεν βγαίνει από τη φωλιά του αν δεν βγει και ο ήλιος, ξύπνησε και απολαμβάνει την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

Ευχάριστα είναι τα νέα και από τον Ανδρέα που ξύπνησε φέτος 49 ετών (με 25-30 έτη, μέσο προσδόκιμο ζωής για τις αρκούδες!) και αποτελεί τον γηραιότερο αρκούδο σε Καταφύγιο παγκοσμίως. Ο Ανδρέας με τα κινητικά προβλήματα της ηλικίας του και το γκριζωπό τρίχωμά του, βγήκε από τη φωλιά του και αργά αλλά σταθερά μετακινείται καθημερινά προς το φράχτη του Καταφυγίου και πίσω στη φωλιά.

Όπως αναφέρει ο Αρκτούρος, η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη! Κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς διακόπτεται εντελώς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το εγερτήριο των αρκούδων ανοίγει ταυτόχρονα και τις πόρτες του Καταφυγίου για τους επισκέπτες που ήδη από το Σάββατο, 9 Μαρτίου, μπορούν να ξεναγούνται στην περιπετειώδη ζωή των 12 αρκούδων!