Σε φόρο τιμής για το Game of Thrones μετέτρεψε τη φωτογράφηση που έκανε στα παγωμένα τοπία της Κεντρικής Ευρώπης, στα καθηλωτικά κάστρα της και στα καλυμμένα από την ομίχλη δάση της ο Γερμανός φωτογράφος Κίλιαν Σένμπεργκερ (Kilian Schönberger).

Εν μέσω προβολής του όγδοου και τελευταίου κύκλου της δημοφιλούς σειράς και εμπνεόμενος από τον παγωμένο φανταστικό κόσμο στα βιβλία του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και από τη γεωγραφική διαμόρφωση της γενέτειράς του, η εναλλακτική φωτογραφική εξιστόρηση του Σένμπεργκερ φαντάζεται τα καλυμμένα με χιόνι δέντρα ως απειλητικούς White Walkers, τις οροσειρές που πυργώνονται ως The Wall και τα παμπάλαια πέτρινα κάστρα ως τις οικίες των γαλαζοαίματων του Westeros.

Ο Γερμανός φωτογράφος εκμυστηρεύεται ότι τις εικόνες που δημοσίευσε στη διαδικτυακή απότιση φόρου τιμής, τις τράβηξε στα δάση των γερμανο-τσεχικών συνόρων, στα φαράγγια της Σαξονικής Ελβετίας, της Σαξονίας και της Ανατολικής Γερμανίας, μέσα σε ένα σπήλαιο στον πάγο κοντά τη γερμανική λίμνη Κένιγνκζεε και στους πρόποδες της οροσειράς Δολομίτες.

Έχοντας ως υπόβαθρο τις σπουδές του σε γεωγραφία και τις γνώσεις μετεωρολογίας, εξηγεί ότι η προσέγγισή του ως φωτογράφος προϋποθέτει μεγάλη προετοιμασία και ακόμη μεγαλύτερη αναμονή ώστε να καταφέρει να αιχμαλωτίσει το «genius loci» ενός τόπου, την πεμπτουσία του, το πνεύμα του, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

«Μιας κι εγώ ο ίδιος μεγάλωσα σε μια απομακρυσμένη δασώδη περιοχή, τα παιδικά μου χρόνια τα έπλασαν τα τοπικά παραμύθια και οι πολλές εμπειρίες στην ύπαιθρο», εξομολογείται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να προσθέσει: «Κι αυτό είναι που είναι ορατό στη δουλειά μου, σήμερα. Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω τις σκηνές που μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο να γεννήσει τις δικές του ιστορίες, με τις φωτογραφίες μου ως οπτικό φόντο».

Ο 8ος κύκλος θα μεταδοθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τη Nova.

Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό του Kilian Schönberger στο Instagram.