Το περιστατικό με τα δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μίλησε ένας εκ των ιδιοκτητών του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν τα ζώα ο κ. Λεσουέρ ανέφερε στην ΕΡΤ ότι ξέφυγε μια αντιλόπη και έπεσε πάνω σε τζάμι ασφαλείας στο χώρο των τζάγκουαρ.

«Οι οπλές σπάσανε την τζαμαρία σε ένα σημείο. Είδαμε το κάτω μέρος, το τζάμι είχε σπάσει, υπήρχε μια μικρή τρύπα και από πίσω προσπαθούσε ένας τζάγκουαρ να ανοίξει την τρύπα» ανέφερε για το περιστατικό.

«Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ζώων που αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Έπεσε το σήμα “τζάγκουαρ στο χώρο του”. Αυτό σημαίνει απόδραση. Το πρώτο μέλημά μας είναι οι επισκέπτες. Εκείνη τη στιγμή ήταν περίπου 30 επισκέπτες. Φεύγουνε ένα ή δύο άτομα που είναι υπεύθυνοι για το χειρισμό του όπλου. Φυλάσσεται στο ιατρείο το όπλο.

Φτάνοντας εκεί είδαν ότι είχαν βγει και τα δύο τζάγκουαρ» σημείωσε.

Για την επιλογή της θανάτωσης των ζώων ο κ. Λεσουέρ ανέφερε ότι: «Για ένα τζάγκουαρ, ένα λιοντάρι ή μια τίγρη, το πρωτόκολλο δεν προβλέπει νάρκωση. Δεν το χτυπάς και πέφτει κάτω. Θα περάσουν 4-5 λεπτά και η πρώτη αντίδραση του ζώου είναι ο πανικός, μπορεί να κάνει επίθεση».