Εκστρατεία ενημέρωσης σε 12 πόλεις, προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στις θάλασσες και στις ακτές, αρχίζει η HELMEPA, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust.

Η πρώτη εκδήλωση του προγράμματος «Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες» αρχίζει από την πόλη του Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου.

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας ημερίδα με θέμα «Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» ενώ παράλληλα θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες».

Η Έκθεση θα παραμείνει στο Βόλο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές από τις 09:00 έως τις 13.00 και για το κοινό από τις 18:00 έως τις 20:00.

Με τη συνεργασία του δήμου, η HELMEPA θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών δημοτικών και γυμνασίων προς και από την Έκθεση.

Τα περιβαλλοντικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κατά την ημερίδα, τις δράσεις των μαθητών και την έρευνα της HELMEPA στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, θα περιληφθούν μαζί με τα στοιχεία των άλλων πόλεων σε ειδική έκδοση, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το 2014.