Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία στη Βοιωτία

Ανάκληση άδειας λειτουργίας


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1:02
07/07/2010
Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία στη Βοιωτία
loading

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας εταιρείας διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων στον δήμο Αλιάρτου Βοιωτίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος προχώρησε το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας τις δύο αιτήσεις της κατά των σχετικών αποφάσεων του αντινομάρχη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις υπ΄ αριθμ. 611 - 612/2010 αποφάσεις του, η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε καθώς «βάσει της έκθεσης του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος και Αυτοψίας που συνέταξαν υπάλληλοι της διεύθυνσης ΧΟΠ της Νομαρχίας, η λειτουργία του εργοστασίου εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, πολύ δε περισσότερο επειδή βρίσκεται στη λεκάνη απορροής της λίμνης Υλίκης».

Να σημειώσουμε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας  έκρινε ότι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ οι αποφάσεις του αντινομάρχη, με τις οποίες ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εν λόγω εργοστασίου, μέχρι και την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ακυρώσεων (κύριων προσφυγών) που έχει καταθέσει η εταιρεία στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει