Η εμπερία ενός καλού καφέ σε κάποιο όμορφο και περιοποιημένο περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας, γίνεται ακόμη καλύτερη όταν συνοδεύεται και από τέλεια θέα. Ακολουθούν, λοιπόν, πέντε διευθύνσεις στην πόλη που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζει στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του (Μητροπόλεως 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα cafe, μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και σούπερ cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. 

Ωραία Ελλάς

Η Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 59), βρίσκεται η Ωραία Ελλάς, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας. Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

Cafe Μουσείου Ακρόπολης

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), το cafe- εστιατόριό του προσφέρει εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο, τόσο από τον εσωτερικό του χώρο που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, όσο και από την εξωτερική βεράντα του. Ο κατάλογος του φαγητού αποτελείται από προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και πιάτο ημέρας βασισμένο σε τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη, καθημερινά έως τις 12.00 μπορείτε να απολαύσετε και πλούσιο, ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό. Τέλος, για τους μικρούς συνοδούς σας υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού.

Hill Athens

Με σημαντικό προτέρημά του το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων της πόλης (απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η ονομασία του) το Hill Athens «υποκλίνεται» στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης ακριβώς απέναντί του. Στον κεντρικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (νο 27) στο Θησείο το ζεστό και φιλόξενο μπιστρό προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, η οποία αντλεί έμπνευση από την απλότητα της πρώτης ύλης και την ελληνική γη.