Αν είστε προς αναζήτηση στεκιών στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία μια ανάσα από το Σύνταγμα, το δρόμο της Μητροοπόλεως, θα βρείτε κάποιες πολύ αξιόλογες προσπάθειες. Μοντέρνες νεοταβέρνες και καφενεία- μπιστρό, all day με τέλεια θέα και στέκια που φέρνουν την ιταλική κουζίνα στο κέντρο, ανάμεσα στις επιλογές σας.

Burrattino Spritzeria

Το Burattinno (Μητροπόλεως 36) φέρνει την ιταλική κουζίνα, και πιο συγκεκριμένα τις βενετσιάνικες συνήθειες στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας το καθιερωμένο spritz των κατοίκων της ιταλικής πόλης με πληθώρα ιταλικών «μεζέδων» παρασκευασμένων με πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία. Μπρουσκέτες, αραντσίνι και πίτσα βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που οι πληθωρικές μακαρονάδες -όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα- και τα λαχταριστά ριζότι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Σερσέ Λα Φαμ

Αν και η αισθητική του θυμίζει περισσότερο γαλλικό μπιστρό, πιο κοντά στην ελληνική φιλοσοφία, το Σερσέ Λα Φαμ ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει στα τραπέζια του, εμπνευσμένους από διάφορα σημεία της χώρας. Οι γευστικές επιλογές συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή τσίπουρο, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με έναν ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκουμαδάκι. Αυθεντικά και παραδοσιακά ελληνικά, όπως παλιά.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζεται στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Από τους πρώτους διδάξαντες στην πόλη του όρους νεοταβέρνα, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, τόσο επί της Μητροπόλεως (νο 12) στην καρδιά της Αθήνας, όσο και σε άλλα σημεία στην Αττική, αποτελεί την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη εκδοχή του μοντέρνου μπακάλικου- ταβέρνας. Η κουζίνα τιμά την ελληνική παράδοση, με τα πιάτα να έχουν έχουν πιο σύγχρονο twist, τόσο στην γεύση όσο και την παρουσίαση. Όλα παρασκευάζονται με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, δημιουργώντας συνδυασμούς και γεύσεις που όλοι θέλουν να ξαναδοκιμάσουν.

Ergon House

Η αρχή για το επιτυχημένο concept έγινε στη Θεσσαλονίκη, εκεί που σίγουρα γνωρίζουν από νόστιμους μεζέδες, και η συνέχεια ήρθε τόσο με καταστήματα στο εξωτερικό όσο και με αυτό της Αθήνας. Στο Ergon House (Μητροπόλεως 23) την τιμητική τους έχουν οι ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες στην πιο δημιουργική εκδοχή τους. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται προϊόντα και πρώτες ύλες που θα βρείτε και στο χώρο του deli, στην περίπτωση που θέλετε να προμηθευτείτε επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα για το σπίτι.