Το ότι είναι Σαρακοστή δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βγείτε με την παρέα και να απολαύσετε άνευ προηγουμένου μεζεδοκαστάσεις. Με πρωταγωνιστές τα ψαράκια και τα θαλασσινά, αλλά και τις χορτοφαγικές επιλογές, τα γευστικά στέκια που ακολουθούν σερβίρουν νόστιμους και λαχταριστούς μεζέδες ακόμη και για εσάς που νηστεύετε.

Δίπορτο

Γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου (γωνία Θεάτρου και Σωκράτους), που μεταφέρει σίγουρα σε άλλη εποχή. Το μαγειρείο Δίπορτο έχει χαράξει τη δική του ιστορία στο πέρασμα του χρόνου, με σταθερές, ωστόσο, κάποια εμβληματικά πιάτα που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Όσπρια, φρέσκο ψάρι, σούπες και παραδοσιακή χωριάτικη είναι αρκετά για να το επιλέξετε ξανά και ξανά.       

Γρανάδα

Μεσογειακοί μεζέδες από την Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία, γεμίζουν τα τραπέζια του καφενείου- ρακάδικου Γρανάδα, επί της Μιλτιάδου (νο 11) στο κέντρο της Αθήνας. Αυθεντικό ως προς τη φιλοσοφία του καφενείου, σερβίρει αρωματική γκράπα και γνήσια ρακή, παγωμένες μπύρες και γλυκιά σαγκρία, τα οποία συνοδεύονται άριστα από μικρά πιάτα για όλη την παρέα, εμπνευσμένα και άκρως δημιουργικά, με κάθε μπουκιά τους να ταξιδεύει μία στην Ελλάδα και μία στην Ισπανία.

Οικονόμου

Μετρώντας πολλές δεκαετίες λειτουργίας, ο Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 41 & Κυδαντιδών), αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες για φαγητό στη γραφική γειτονιά της Αθήνας. Από τη δεκαετία του 1930, λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) έρχονται στον Οικονόμου για το σπιτικό φαγητό του που μαγειρεύει στην κατσαρόλα και θυμίζει πολύ εκείνο της γιαγιάς.

Feyrouz

Το γευστικό street food στέκι κοντά στο Μοναστηράκι (Καρόρη 23 & Αιόλου) που φημίζεται για τα αυθεντικά λαχματζούν με λεπτή πιτούλα, μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά, σερβίρει και χορτοφαγικές επιλογές καθώς και ζεστή παραδοσιακή λεβαντίνικη σούπα, άκρως θρεπτική και με ευφάνταστες προσμίξεις. Κυρίως αποτελείται από κόκκινη φακή με μαραθόριζα, κολοκύθα, ζωμό κοτόπουλου που παρασκευάζεται στην κουζίνα του και φρεσκοκαβουρντισμένο αγριοκύμινο.

Dopios

Το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Χριστόφορου Πέσκια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Οι γευστικοί μεζέδες που φέρουν την υπογραφή αλλά και την ευρηματική δημιουργικότητα του διάσημου σεφ, αποτελούν και τη ναυαρχίδα του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, η φιλοσοφία του οποίου κινείται γύρω από την ελληνική κουζίνα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Με μία διαχρονική πρωτοτυπία και ευφυΐα, ο σεφ καταφέρνει να συγκεντρώσει όλη την παρέα σε ένα τραπέζι που μυρίζει στην κυριολεξία Ελλάδα.