Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Θεατρικές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, συναυλίες από το Ωδείο Αθηνών, φεστιβάλ κινηματροφράφου στην Καλλιθέα και ξεναγήσεις στο πάρκο στο Κέντρο Πολιτιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα όσα γεμίζουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: «Μαραθώνιος Ταινιών» στην Καλλιθέα

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival) διοργανώνει στο Δήμο Καλλιθέας ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement».

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ, ενώ κατά την διάρκειά του θα προβληθούν 235 ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, από συνολικά 58 χώρες. Οι προβολές των ταινιών θα ξεκινούν καθημερινά στις 17.00 έως και τις 23.00. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Συναυλία από το Ωδείο Αθηνών

Ο τέταρτος κύκλος συναυλιών της ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών, Academica, με τον τίτλο «Η κλασική μουσική κοντά σου» ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτό το Σάββατο στις 20.00 η Academica πραγματοποιεί συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω, ενώ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Αμφιθέατρο 2ου Γυμνασίου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Βόλτα στο Πάρκο στο ΚΠΙΣΝ

Είτε γνωρίζετε ήδη το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είτε όχι, η σειρά ξεναγήσεων «Μια Βόλτα στο Πάρκο» ρίχνει ένα διαφορετικό φως στο γνώριμο πια τοπίο.

Καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τον ρόλο του ξεναγού και συνοδεύουν τους επισκέπτες σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη.

Τον Οκτώβριο, τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Πανταζάρας. Η ξενάγηση το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 12.00, με σημείο εκκίνησης το Κέντρο Επισκεπτών, ενώ απαραίτητη είναι και η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Το θέατρο στην κατοχική Αθήνα

Για πέμπτη χρονιά φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ιστορίας της Αθήνας «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη» ποικίλες διοργανώσεις γεμίζουν την πόλη.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Εθνικό Θέατρο– Κτίριο Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) για τη θεατρική ζωή στην Κατοχή, το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και το Θεατρικό Σπουδαστήριο του Βασίλη Ρώτα συζητούν η Δηώ Καγγελάρη, θεατρολόγος, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και δύο «αυτόπτες μάρτυρες»: η συγγραφέας Άλκη Ζέη και ο σκηνοθέτης Μάνος Ζαχαρίας.

Στο Εθνικό Θέατρο στην περίοδο της Κατοχής επικεντρώνεται ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, εντεταλμένος διδάσκων στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο με το μονόπρακτο «Το πιάνο. Κωμωδία για κούκλες» του Βασίλη Ρώτα, από ηθοποιούς της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.