Μετά την εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, η σαγηνευτική Maleficent επιστρέφει δριμύτερη με μία συναρπαστική περιπέτεια, παρέα με αξέχαστους χαρακτήρες και φόντο μαγικά τοπία.

Από την άλλη, η Τζένιφερ Λόπεζ και η παρέα της εξαπατούν το αντρικό κοινό… δίχως κανένα δισταγμό, στην ταινία έκπληξη στου φθινοπώρου.

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους (Maleficent: Mistress of Evil)

Αμερικάνικη περιπέτεια, 118’

Σκηνοθεσία: Joachim Rønning

Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson, Michelle Pfeiffer, Sam Riley, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein,  Imelda Staunton, Juno Temple, Lesley Manville, Harris Dickinson, Robert Lindsay

H Maleficent (Angelina Jolie) και η βαφτιστήρα της Aurora (Elle Fanning) έρχονται αντιμέτωπες με περίπλοκους οικογενειακούς δεσμούς –που ενώ τις φέρνουν κοντά την ίδια στιγμή τις ωθούν σε αντίθετες κατευθύνσεις– με αφορμή μία γαμήλια τελετή και την εμφάνιση απρόσμενων συμμάχων και σκοτεινών, πρωτόγνωρων δυνάμεων.

Επικίνδυνες Κυρίες (Hustlers)

Δράμα, crime, κωμωδία, 110’

Σκηνοθεσία: Λορίν Σκαφάρια

Πρωταγωνιστούν: Κονστάνς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Κέκε Πάλμερ, Λίλι Ράινχαρτ, Λίζο, Κάρντι Μπι

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με ένα all star cast γυναικών, οι «Επικίνδυνς Κυρίες» είναι μια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη που κατά  την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι (Κόνστανς Γου) και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Τζένιφερ Λόπεζ) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παράσιτα (Parasite)

Κορεάτικη μαύρη κωμωδία, 72’

Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν- Χο

Πρωταγωνιστούν: Καν- Χο Σονγκ, Γέο- Γιονγκ Τζο

Ένα απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι μια ταινία που αρνείται να κατηγοριοποιηθεί σε κάποιο είδος ή ακόμα να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη.

Απολύτως απρόβλεπτο στην πλοκή του, το αριστούργημα του Μπονγκ Τζουν Χο (Okja, Snowpiercer) δικαίως τιμήθηκε φέτος με το Χρυσό Φοίνικα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ιστορία –πρόκειται για την πρώτη ταινία από την Κορέα που αποσπά το πολυπόθητο βραβείο.

Συνώνυμα (Synonyms)

Κοινωνική, 123’

Σκηνοθεσία: Ναντάβ Λαπίντ

Πρωταγωνιστούν: Τομ Μερσιέ, Κουεντίν Ντολμέρ

Ο Γιόαβ, ένας νεαρός Ισραηλινός, είναι αποφασισμένος να αποκηρύξει την εθνικότητα του και να γίνει Γάλλος. Στο Παρίσι, εγκαταλείπει τη γλώσσα του και με τη βοήθεια ενός λεξικού επιχειρεί με κάθε τρόπο να επινοήσει μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό του.