Ο πολωνός προβοκάτορας του σινεμά Γιαν Κομάσα, που έφτασε ως και τις υποψηφιότητες των Όσκαρ με το τρομερό «Corpus Christi» του, ξαναχτύπησε προσφάτως με άλλο ένα φεστιβαλικών προδιαγραφών φιλμ.

«The Hater» είναι ο αγγλικός τίτλος της νέας ταινίας του, που έφυγε με το φετινό Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας από το σημαντικό Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Ένας διπρόσωπος νεαρός γνωρίζει επιτυχία στον σκοτεινό κόσμο των social media, αλλά θα μάθει με τον δύσκολο τρόπο ότι όσα πικρόχολα κάνει online μπορεί να έρθουν να σε βρουν στον αληθινό κόσμο.

Το Netflix εξασφάλισε τα streaming δικαιώματα της ταινίας αμέσως, φέρνοντάς τη μας σε πρώτη προβολή.

Περί ηθικής, εκλογικού συστήματος και online ζωής φιλοσοφεί το πολιτικό θρίλερ του Κομάσα, παρακολουθώντας ένα ταλέντο στην ιντερνετική σφαίρα που διώχνεται κακήν κακώς από τη νομική σχολή, μόνο και μόνο για να πιάσει δουλειά σε μια σκοτεινή digital consulting εταιρία που εξοντώνει πολιτικούς αντιπάλους των πελατών της.

Η ταινία προσανατολίζεται στον τρομακτικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι ηλεκτρονικές κοινότητες τόσο online όσο και offline.

Ένα βαρύ δράμα με εξαιρετική πλοκή είναι που σε αναγκάζει να σκεφτείς τα περισσότερα πράγματα της καθημερινότητας, έχοντας ωστόσο ανατροπές με το τσουβάλι. Και ένα βίαιο φινάλε που φτάνει πολύ μακρύτερα απ’ όσο θα περίμενε κανείς.

Διαθέσιμο στο Netflix από τις 29 Ιουλίου…