Η βραδιά απονομής των φετινών Όσκαρ πλησιάζει και η Σάντρα Μπούλοκ συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που αγωνιούν, καθώς είναι και πάλι υποψήφια για το βραβείο α’ ρόλου, τέσσερα χρόνια μετά τη νίκη της για το «Μια σχέση στοργής». Και να σκεφτεί κανείς ότι παρά λίγο η Σάντρα να μην είχε καν υποδυθεί την επιστημόνισσα Ράιαν Στόουν που βολοδέρνει στο διάστημα…

Διότι, όπως αποκάλυψε ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος του παινεμένου «Gravity», οι αρχικές επιλογές της παραγωγής για το πρωταγωνιστικό δίδυμο της ταινίας ήταν η Αντζελίνα Τζολί και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ! Μιλώντας σε μια νέα σειρά συνεντεύξεων του Hollywood Reporter, ο Κουαρόν εξήγησε πως η μεν Τζολί αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων περί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο (μετριότατο) «Στη χώρα του αίματος και του μελιού» (2011), ενώ ο Ντάουνι Τζούνιορ απλά δεν «κόλλησε» με την… τεχνολογική πειθαρχία που απαιτούσε η ταινία.

Κι ενώ η μη συμμετοχή της Τζολί στο πρότζεκτ έγινε σαφής πριν καν αρχίσει η παραγωγή, ο Ρόμπερτ ενεπλάκη για λίγο στην όλη υπόθεση. «Καθώς αρχίσαμε να συγκεκριμενοποιούμε την τεχνολογία που θα χρησιμοποιούσαμε, έγινε φανερό ότι θα ήταν μεγάλο εμπόδιο για την ερμηνεία του», ανέφερε ο Κουαρόν. «Νομίζω ότι ο Ρόμπερτ είναι φανταστικός αν του δώσεις το ελεύθερο να “αναπνέει” και να αυτοσχεδιάζει και να αλλάζει πράγματα. Όμως, με την τεχνολογία που θέλαμε για την ταινία κάτι τέτοιο ήταν ασυμβίβαστο». Και έτσι εγένετο το «Gravity», με τη Σάντρα και τον Τζορτζ, όπως , δηλαδή, το έχουν απολαύσει εκατομμύρια θεατών ανά τον πλανήτη.

Πηγή: tospirto.net