Ελληνικές ταινίες αλλά και ενδιαφέρουσες ξένες επιλογές περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Prisoners»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντενίς Βιλνέβ με τους: Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μαρία Μπέλο, Μελίσα Λίο, Πολ Ντάνο

Όταν η μικρή κόρη της οικογένειας Ντόβερ εξαφανίζεται, μαζί με εκείνη ενός φιλικού ζευγαριού, η αστυνομία προσπαθεί να βρει στοιχεία και υπόπτους. Γεμάτος αγωνία, ο Κέλερ Ντόβερ αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, περιπλέκοντας περισσότερο την υπό πίεση χρόνου υπόθεση.

«Το Παρελθόν»

Γαλλοϊρανική ταινία, σκηνοθεσία Ασγκάρ Φαραντί με τους: Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα

Ο Αχμάντ επιστρέφει στο Παρίσι από την Τεχεράνη για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες διαζυγίου με τη σύζυγό του Μαρί. Κατά την παραμονή του θα ανακαλύψει την καινούρια σχέση της με έναν Άραβα, τις διαρκείς συγκρούσεις με την κόρη της και μερικά καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν.

«Επικίνδυνη Οικογένεια»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον

Ο μαφιόζος Φρεντ Μανζόνι και η οικογένειά του μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας του FBI και μετακομίζουν σε μια ήσυχη κωμόπολη της Βόρειας Γαλλίας. Ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, οι πρώην «συνάδελφοι» του Φρεντ τον αναζητούν παντού για να τον βγάλουν από τη μέση.

«Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Εντ Γκας – Ντόνελι με τους: Άσλεϊ Μπελ, Σπένσερ Τριτ Κλαρκ, Τζούλια Γκάρνερ

Έπειτα από ψυχιατρική αγωγή, η 17χρονη Νελ αποστέλλεται σε έναν κοιτώνα αποκατάστασης στη Νέα Ορλεάνη και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Αλλά ο δαίμονας Άμπαλαμ δεν έχει χάσει τα ίχνη της.

«Luton»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Μιχάλης Κωνσταντάτος με τους: Νικόλας Βλαχάκης, Ελευθερία Κόμη, Χρήστος Σαπουντζής

Οι ζωές τριών Αθηναίων, διαφορετικής ταξικής και ηλικιακής κλίμακας, που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ξετυλίγονται στην οθόνη.

«Χαραγμένες Ζωές»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Σπύρος Τέσκος

Η δημιουργία της ελληνικής οικονομικής κρίσης από τα γερμανικά συμφέροντα και η σχέση τους με τα σχέδια των ναζί συνδέονται με τις ιστορίες του εκτελεσμένου στην Κατοχή Γιώργου Κρόκου και του Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2012 στο Σύνταγμα.

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πιέρ Κόφεν, Κρις Ρενό

Μια απόρρητη οργάνωση, αφοσιωμένη στη διεθνή δίωξη του κακού, στρατολογεί τον Γκρου για να τη βοηθήσει ενάντια σε μια νέα παγκόσμια απειλή. Αν και αρνητικός στην αρχή, τελικά θα αναλάβει μαζί με τα Μίνιόνς του και τη Λούσι να ξεσκεπάσει τον mastermind υπεύθυνο.