Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους ανατίθεται κάποιος ρόλος σε έναν ηθοποιό. Η διαδικασία της διανομής ρόλων (κάστινγκ) είναι συνήθως ασταθής, κάποιες φορές οι ηθοποιοί απορρίπτονται απλά και μόνο επειδή δεν «φαίνονται» ιδανικοί για το ρόλο.

Μπορεί η διαδικασία αυτή να καταλήξει μια σκέτη απογοήτευση, γι’ αυτό και οι ιστορίες που ακολουθούν είναι άκρως ενδιαφέρουσες!

Ο Τσάρλι Ντέι έπαιξε στο «Pacific Rim» επειδή ήξερε να κυνηγά αρουραίους

Στην ενδιαφέρουσα ταινία «Pacific Rim», υπήρχε σοβαρός λόγος που o Τσάρλι Ντέι υποδύθηκε τον έναν από τους δύο επιστήμονες που εμφανίζονται στην ταινία. Ο θρύλος λέει ότι επελέγη λόγω μιας σκηνής στη σειρά «It’s Always Sunny In Philadelphia», όπου ο Ντέι αντιμετωπίζει έναν ζόρικο αρουραίο.

Ο Καρλ Γκότλιμπ επελέγη ως κομπάρσος και εν τέλει ξανάγραψε όλο το σενάριο

Κανείς δε γνωρίζει το όνομα Καρλ Γκότλιμπ, ωστόσο στα «Σαγόνια του Καρχαρία» έπαιξε έναν τύπο που ακολουθά το δήμαρχο παντού. Ο Γκότλιμπ ήταν παλιός φίλος του Σπίλμπεργκ και επελέγη τελευταία στιγμή για να ελαφρύνει λίγο την ταινία με δόσεις χιούμορ. Το ένα έφερε το άλλο κι εν τέλει το όνομα του Γκότλιμπ φιγουράριζε δίπλα στο όνομα του σεναριογράφου Πήτερ Μπέντσλι στους τίτλους τέλους.

Ο Μπραντ Πιτ επελέγη να παίξει στο «Snatch» επειδή… έψαχνε ρόλο

Όπως αναλύεται στις πρόσθετες παροχές του DVD, ο Μπραντ Πιτ απλά πλησίασε το σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι και του ζήτησε ένα ρόλο! Ο Ρίτσι, απροετοίμαστος στην αρχή, δεν ήξερε τι ρόλο να του δώσει. Στο τέλος κατέληξε στο ρόλο του μεγαλόσωμου πυγμάχου με την περίεργη προφορά.

Ο Σέιν Μπλακ έπαιξε στην ταινία «Predator» για να ξαναγράψει το σενάριο, εν τέλει έγραψε μόνο μια γραμμή

Ο Σέιν Μπλακ μας είναι γνωστός από τη δημοφιλή ταινία «Iron Man 3». Πριν από αυτή, ο Μπλακ είχε γράψει διάφορες θρυλικές ταινία δράσης, όπως το «Φονικό Όπλο» και το «Ο Τελευταίος Πρόσκοπος». Ήταν επίσης και κομπάρσος στο «Predator», επελέγη για να κάνει διορθώσεις στο σενάριο και, γιατί όχι, να το ξαναγράψει. Κατέληξε να γράψει μία σειρά, και αυτή ήταν μονάχα ένα βρώμικο αστείο.

Ο Σάμιουελ Τζάκσον έγινε ο Νικ Φιούρι προτού καν γυριστεί το πρώτο «Iron Man»

Υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που μάλλον είναι γεννημένοι να υποδυθούν συγκεκριμένους ρόλους «χάρτινων» ηρώων κόμικς. Βέβαια, το αντίστροφο είναι σπάνιο, δύσκολο να βρει κανείς έναν ήρωα κόμικς να σχεδιάζεται για να ενσαρκωθεί από κάποιον ηθοποιό. Αυτό όμως έγινε με το Νικ Φιούρι, ο οποίος επανασχεδιάστηκε για να μοιάζει με το Σάμιουελ Τζάκσον!

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ έπαιξε στο «Ημερολόγιο» επειδή «δεν ήταν όμορφος»

Όχι, ο Γκόσλινγκ δε θεωρούταν πάντοτε ένα όμορφο παλικάρι, όπως τώρα. Τουλάχιστον δεν το πίστευε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ημερολόγιο» («Notebook») Νικ Κασσαβέτης, ο οποίος επέλεξε τον Γκόσλινγκ επειδή δεν ήταν «ούτε όμορφος, ούτε κομψός, παρά μάλλον έμοιαζε με έναν κοινό τύπο που μοιάζει ελαφρώς “πειραγμένος” (!)».

Ο Μελ Γκίμπσον έπαιξε στο «Mad Max» επειδή πλακώθηκε στο ξύλο μεθυσμένος

Καλά, μπορείτε να φανταστείτε τον Μελ Γκίμπσον να γίνεται σκνίπα και να μπλέκεται σε καβγάδες; Όπως και να ’χει, λέγεται πως όταν ο ηθοποιός πήγε στην οντισιόν για το «Mad Max» απλά συνόδευε ένα φίλο. Ωστόσο, μιας και το πρόσωπό του ήταν πρησμένο από έναν καβγά σε μπαρ, ο διευθυντής του κάστινγκ του ζήτησε να περάσει και αυτός από οντισιόν λέγοντάς του «χρειαζόμαστε φρικιά».

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Γκίμπσον έπαιρνε τον πρώτο ρόλο.

Ο Λη Βινγκ επελέγη για την ταινία «Clue» επειδή τους άρεσε το όνομά του

Στην ταινία «Clue», ο Βινγκ υποδύεται τον κακό κύριο Μπόντι, ο θάνατος του οποίου είναι το επίκεντρο της όλης υπόθεσης. Όμως, πώς στο καλό βρήκε αυτός ο τύπος ένα τόσο βασικό ρόλο; Σύμφωνα με όσα λέγονται, επελέγη επειδή το όνομά του ήταν ομόηχο της λέξης leaving, (δηλαδή φεύγω/φεύγει), και ταίριαζε στη φράση «ο κύριος Μπόντι θα φύγει σύντομα» («mr. Boddy is leaving soon»).