Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise ταινιών, πιο εκδικητικός από ποτέ, ενώ οι Σαρλίζ Θερόν και Σεθ Ρόγκεν συναντιούνται στην κομεντί του καλοκαιρού και μας δείχνουν πως το δύσκολο δεν είναι αδύνατο.

Πιο επίκαιρο από ποτέ το ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη καταγράφει με αντικειμενικότητα την εκλογική διαδικασία στην ελληνική επαρχία.

Μια Απίθανη Σχέση (Long Shot)

Αμερικάνικη κωμωδία, 115’

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβίν

Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Σεθ Ρόγκεν, Ο’Σι Τζάκσον Τζούνιορ, Άντι Σέρκις, Τζουν Νταϊάν Ράφαελ, Μπόμπ  Όντενκερκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

Εκείνος, συγγραφέας σκληρών πολιτικών λόγων με ταλέντο στους μπελάδες. Εκείνη, κορυφαία διπλωμάτης με ταλέντο σε… όλα. Όταν ο Φρεντ Φλάρσκι (Σεθ Ρόγκεν) ξανασυναντά τον πρώτο του έρωτα που τυχαίνει να είναι επίσης Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, τη Σάρλοτ Φιλντ (Σαρλίζ Θερόν), την γοητεύει με το αυτοσαρκαστικό του χιούμορ και τις αναμνήσεις του από τον νεανικό της ιδεαλισμό.

Καθώς εκείνη είναι έτοιμη να βάλει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, προσλαμβάνει τον Φρεντ για να δώσει ζωντάνια στους προεκλογικούς της λόγους και η παράφορη χημεία τους οδηγεί σε ένα παράνομο, αστείο και επεισοδιακό ειδύλλιο ανά τον κόσμο δίνοντας νέο νόημα στην έννοια «διεθνείς σχέσεις». Η απερίσκεπτη ανεμελιά του Φρεντ όμως θα μπορούσε να καταστρέψει την καμπάνια πριν καν ξεκινήσει.

John Wick 3- Parabellum

Αμερικάνικη περιπέτεια- θρίλερ, 130’

Σκηνοθεσία: Chad Stahelski

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Saïd Taghmaoui, Jerome Flynn, Jason Mantzoukas, Tobias Segal, Boban Marjanovic, Anjelica Huston, Ian McShane

Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου και γεμάτου αδρεναλίνη franchise, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Sugar Town: Για Μια Χούφτα Ψήφους

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, 73’

Σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης

Ο βραβευμένος δημιουργός Κίμων Τσακίρης ολοκληρώνει μια τριλογία ντοκιμαντέρ με φόντο τη Ζαχάρω και πρωταγωνίστρια την τοπική κοινωνία, ως καθρέφτη ολόκληρης της σύγχρονης Ελλάδας. Ο έκπτωτος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης.

Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην περιοχή» επιστρατεύει όλα τα όπλα που τον κρατούν 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.

Μια αγάπη ανέφικτη (Un amour impossible)

Γαλλικό δράμα, 135’

Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί

Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ

Τέλη δεκαετίας 1950. Η Ρασέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου, συναντάει τον Φιλίπ, έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας. Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα γεννιέται η Σαντάλ.

Με τον Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρασέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της. Αρχίζει τότε ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης όσο και περήφανης μάνας για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.

Μπέργκμαν: Ένας αιώνας

Σουηδικό ντοκιμαντέρ, 99’

Σκηνοθεσία: Μαργκαρέτε φον Τρότα

Ο διάσημος Σουηδός Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ή αλλιώς «ο ποιητής με την κάμερα», υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει πολλά Όσκαρ καθώς και τον τίτλο του «Καλύτερου Σκηνοθέτη όλων των Εποχών», το 1997, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στο ντοκιμαντέρ «Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας» η σκηνοθέτης Μαργκαρέτε φον Τρότα, που οι κριτικοί θεωρούν ότι στα έργα της υπάρχει μια πνευματική θεματολογική συγγένεια με τον μεγάλο σκηνοθέτη, ρίχνει μια εξερευνητική ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου εικονοπλάστη που αναμείγνυε πάντα περίτεχνα τις ταινίες του με στοιχεία της προσωπικής του ζωής.

Με τη βοήθεια των στενότερων συνεργατών του, καθώς και κινηματογραφιστών, η Μαργκαρέτε φον Τρότα προσπαθεί να αποτυπώσει τα βασικά μοτίβα και θέματα που διαπερνούν το έργο του Μπέργκμαν και τον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει το έργο σύγχρονων δημιουργών.