Όσοι θεωρούν το Rogue One μία από τις καλύτερες και πιο “ωμές” ταινίες του Star Wars κόσμου η είδηση της κυκλοφορίας του Andor ήταν μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Cassian Andor, παίρνει τη δική του κατασκοπευτική σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Disney+ με 3 επεισόδια.

Δημιουργός της είναι ο Tony Gilroy, σεναριογράφος του Rogue One, ενώ ο Diego Luna επιστρέφει στο ρόλο του επαναστάτη.

Βρισκόμαστε 5 χρόνια πριν τα γεγονότα της ταινίας και κατα συνέπεια του A New Hope (και 5 περίπου χρόνια μετά το Obi-Wan Kenobi), με την Αυτοκρατορία φυσικά να είναι κυρίαρχη και την Επανάσταση να είναι…σιωπηρή. Ο Cassian ζει ουσιαστικά σαν κλέφτης Αυτοκρατορικών εξαρτημάτων. Η κίνηση του να εγκαταλείψει τον πλανήτη του, Ferrix, για τον Morlana One, θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα τον κάνουν νούμερο 1 στόχο του έτερου πλανήτη.

Η εταιρεία αστυνόμευσης του πλανήτη, Pre-Mor, που φυσικά λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοκρατορίας, με επικεφαλής τον αξιωματικό Syril Karn (Kyle Soller), θα σημάνουν συναγερμό για τον εντοπισμό του.

Την ίδια ώρα, η σειρά θα μας συστήσει σε άτομα του περιβάλλοντος του Andor, όπως η φίλη του και μηχανικός, Bix (Adria Arjona), όπως και η γυναίκα που τον υιοθέτησε και πλέον θεωρείται ως μητέρα του, την οποία ενσαρκώνει η Fiona Shaw. Έχουμε και την ευχάριστη παρουσία ενός νέου droid, του B2EMO.

Όσο προχωράμε σε αυτά τα 3 επεισόδια βλέπουμε επίσης και σκηνές του παρελθόντος του Andor, ο οποίος ζούσε με τη φυλή του στα δάση, μέχρι να έρθουν τα πάνω-κάτω και να τον σώσει η μητέρα του. Μέσα σε όλα αυτά εμφανίζεται και ο Stellan Skarsgård ως ο Luthen Rael, ένας χαρακτήρας που χρειάζεται κάτι που έχει στην κατοχή του ο Andor.

Τα 3 επεισόδια ολοκληρώνονται με τρόπο που θέτει για τα καλά τα θεμέλια για τη συνέχεια. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη ενώ συνολικά η 1η σεζόν θα διαθέτει 12 επεισόδια.

Ακολουθεί η άποψη για τα 3 επεισόδια της σειράς από την ομάδα του Lordoftheseries.gr

Μία πρεμιέρα 3 επεισοδίων που “στήνει” γερά τις βάσεις για τη συνέχεια, έχοντας μία κατασκοπευτική “πρόταση” υπό το πρίσμα της επανάστασης, πιο προσγειωμένη και χωρίς fan-service, όχι δηλαδή όπως έχουμε συνηθίσει από προηγούμενες σειρές (Obi-Wan Kenobi, The Book of Boba Fett).

Οι χαρακτήρες παίρνουν τον χρόνο τους να αναπτυχθούν σε αυτά τα επεισόδια, που δεν είναι μέσα στη δράση, και σίγουρα μας κρατάνε με το ενδιαφέρον για να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Βέβαια αυτός που μονοπολεί τα βλέμματα με την δυναμική παρουσία του δεν είναι άλλος από τον Diego Luna!

Συνοπτικά, η πρεμιέρα 3 επεισοδίων του Andor θέτει τις γερές βάσεις για τη συνέχεια, κάνοντας ξεκάθαρο πως θα απολαύσουμε μία πιο “επαναστατική” και ρεαλιστική προσέγγιση στον Star Wars κόσμο απ’ότι έχουμε συνηθίσει.