Με την τοποθεσία του να θεωρείται κεντρική, χωρίς ωστόσο την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας, το Κουκάκι είναι από εκείνες τις γειτονιές που πάντα θα αποτελεί καλή αφορμή αλλά και επιλογή για μια βραδινή έξοδο. Με άκρως ενδιαφέρονται στέκια, σίγουρα σε κάποιο από αυτά θα βρείτε εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Meerkat Cocktail Safari 

Με αισθητική που ταξιδεύει στη μακρινή Αφρική, το Meerkat Cocktail Safari (Βυζαντίου 7) από το 2017 όποτε και πρωτολειτούργησε αποτελεί απαραίτητη στάση για απολαυστικά και άκρως ενδιαφέροντα cocktails. Οι προτάσεις πάντα προσαρμόζονται στα γούστα σας, ενώ μπορείτε να ζητήσετε και κάτι πιο custom made.

Monsieur Barbu

Αν και έχει καθιερωθεί για το κυριακάτικο brunch του, το Monsieur Barbu (Φαλήρου 59), ένα από τα πιο φημισμένα στέκια στο Κουκάκι, αποτελεί δημοφιλή επιλογή και για βραδινή έξοδο. Ενημερωμένα cocktails με ανεπιτήδευτη παρουσίαση γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Lotte 

Από τα πιο όμορφα και γουστόζικα μπιστρό στο Κουκάκι, στα όρια σχεδόν με την περιοχή της Ακρόπολης, λίγα μόλις βήματα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Ρετρό ατμόσφαιρα και vintage αισθητική, σε έναν χώρο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να συναντηθεί και κάπου στο γραφικό Marais, στη γαλλική πρωτεύουσα.

BoBo

Παρεΐστικο και φιλικό wine bar, που φιλοξενείται σε ένα κτίριο του 1960 (Α. Ζίννη 36). Διαθέτει ενημερωμένη λίστα από κρασιά, με αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα -αρκετές από αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι. Γευστικές επιλογές συνοδεύουν ιδανικά τις οινικές προτάσεις του. Στα συν τα cocktails με βάση το κρασί, καθώς και κάποια πιλεγμένα premium ποτά.

Kinono

Η μεγάλη μπάρα του Kinono, από το «κοινωνώ» στην ιαπωνική εκδοχή του, έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για το βράδυ, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για εκείνους που έρχονται στο Κουκάκι (Φαλήρου 48 και Μάρκου Μπότσαρη) για να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα στέκια του. Ο χώρος μεταφέρει στα 90s, ενώ η cocktail list είναι τόσο ενδιαφέρουσα που δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε. Υπάρχουν πάντα και οι signature προτάσεις που διευκολύνουν την επιλογή.