Μία από τις πιο όμοφες γειτονιές της Αθήνας, με ατμόσφαιρα και αύρα που μας γυρίζει στα παλιά, αποτελεί πάντα σταθερή αξία όταν πρόκειται για γευστικές εξόδους.

Παραδοσιακές ταβέρνες αφοσιωμένες στην ελληνική κουζίνα, μοντέρνα ψητοπωλεία με ζουμερά κρεατικά και street food επιλογές με προτάσεις της ασιατικής κουζίνας βρίσκονται στη διάθεση όσων επιλέξουν το Κουκάκι για μια νόστιμη βόλτα.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϋλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Kalamaki Bar

Μοντέρνο ψητοπωλείο με τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Δράκου (νο15). Μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του), καθώς και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια ακόμη και από αρνίσιο αλλά και από μοσχαρίσιο κρέας.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.