Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα η μοναδική διέξοδος που μένει σε όλους εμάς που έχουμε ξεμείνει στην πόλη, είναι τα δροσερά και άκρως απολαυστικά cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Αγαπημένα μπαράκια σε πεζόδρομους στο κέντρο βγάζουν τραπεζάκια έξω και αποτελούν την καλύτερη αφορμή για μια έξοδο με την παρέα.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

The Dude

Από τα πιο μικρά, ωστόσο αρκετά δημοφιλές στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Το The Dude, αν και σερβίρει από το πρωί, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, ακούει ψαγμένες μουσικές και σε καθημερινή βάση έχει διαφορετικό dj.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τόσο τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται, όσο και εκείνα στον πεζόδρομο της Δελφών.

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars. Το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!