Στη νέα ταινία «The Beacon» θα πρωταγωνιστήσει ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς. Επιπλέον, για την ταινία, ο ηθοποιός θα επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη ενώ έχει γράψει και το σενάριο.

Μαζί του θα είναι η βραβευμένη με Olivier, Ιντίρα Βάρμα και οι Τσάρλς Μπαμπάλολα και Άλισον Όλιβερ. Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία η οποία διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιγράφεται ως διαλογισμός προς την οικογένεια, την τάξη, τη φυλή και την ταυτότητα. Σηματοδοτεί την επιστροφή του ηθοποιού για τέταρτη φορά στην σκηνοθεσία ενώ είναι το πρώτο του σενάριο για μεγάλου μήκους ταινία.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, «ο Τζόσουα Νιάγκα, ταξιδεύει στην ύπαιθρο από το Λονδίνο για να περάσει για πρώτη φορά ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με την οικογένεια της φίλης του. Έχοντας έλθει στο Λονδίνο από μικρή ηλικία αφήνοντας πίσω τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουγκάντα, ο Τζόσουα δεν έχει γνωρίσει ποτέ τα προνόμια που απολαμβάνει η οικογένεια της φίλης του. Περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα και το καταπράσινο φυσικό τοπίο, το αγρόκτημα είναι μια όαση, που ξεχειλίζει από ιδεαλιστικές αντιλήψεις και ζωηρές συζητήσεις ανάμεσα στον πατέρα της Κας, τη γυναίκα του και τον φίλο της οικογένειας, Μάικλ. Όμως το θερμό καλωσόρισμα του Τζόσουα σταματά όταν μια ξαφνική πράξη βίαιου ρατσισμού σε μια τοπική καλοκαιρινή συναυλία κλονίζει την ειρηνική ατμόσφαιρα και τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν την άβολη αλήθεια των διαφορών τους».

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι στο Σάφολκ της Βρετανίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.