«Να μη μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος», διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό συσσίτιο της Σοφοκλέους και Πειραιώς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε., Ιωάννη Σπανουδάκη, που στηρίζει τις προσπάθειες της εκκλησίας, τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμο Παπαγιάννη και το γενικό διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η βοήθεια από την ΟΠΑΠ Α.Ε. μέχρι τώρα, αλλά και αυτή που μας υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν και θα μας ενισχύσουν, μας δημιουργούν μία ελπίδα, μία αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και περισσότερο σ’ αυτήν την προσπάθεια που έχει σύνθημα να μη μείνει κανένας άνθρωπος πεινασμένος σ’ αυτόν τον τόπο. Όλοι να έχουν μία μερίδα φαγητό την ημέρα για να συντηρηθούν. Γι’ αυτό θα ήθελα ν’ ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι βοηθούν και συμπαρίστανται, ιδιαίτερα όμως τον κ. Σπανουδάκη, το συνεργάτη μας, διότι με τη βοήθειά τους μας δίνουν βοήθεια να ελπίζουμε για κάτι το συνεχές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανουδάκης τόνισε: «Μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε τόση σημαντική βοήθεια για τους συνανθρώπους μας και όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος δεν πρέπει να μείνει κανένας πολίτης, κανένας επισκέπτης της Αθήνας, χωρίς φαγητό. Ξέρουμε ότι η βοήθεια που δίνουμε εμείς μεταφράζεται σ’ αυτά τα συσσίτια καθημερινά εδώ πέρα, όπως επίσης και σε δέματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας, βρισκόμαστε εδώ και το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια».