Υπό τη αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑ.Ρ) “Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, από τις 09:30 έως τις 17:00.

Η εξέταση περιλαμβάνει έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού & προσδιορισμό καρδιαγγειακού κινδύνου με βάση πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης καλεί τους συμπολίτες να προσέλθουν και να εξετασθούν, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη στη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης.

«Συμμετέχουμε στη πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θέλοντας να συμβάλουμε ενεργά ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στα θέματα που αφορούν στην ενημέρωση, στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι σημαντικό για τη διατήρηση της καλής υγείας μας να υιοθετούμε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή, πραγματοποιώντας παράλληλα προληπτικές εξετάσεις που αρκετές φορές συμβάλουν καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση και στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Με στόχο πάντα την πρόληψη, οι υποστηρικτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας του Δήμου βρίσκονται κοντά στους πολίτες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε καίρια ιατρικά θέματα».

Η «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.