Από το 2008 έχει να γευτεί τη νίκη ο Φελίπε Μάσα, ενώ στην Αυστρία πριν από μερικούς μήνες πανηγύρισε την πρώτη pole position έπειτα από έξι χρόνια. Ο Βραζιλιάνος από εκείνη τη χρονιά και μετά δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε με τη Ferrari, ενώ το 2009 ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός στο μάτι του.

Από φέτος βρίσκεται στη Williams, με την οποία θα μπορούσε να είχε καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, δείχνει να έχει ανακάμψει και στη Μόντσα ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο και πολλοί θεώρησαν την τρίτη θέση ως ένα μήνυμα στη Scuderia. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν είχε σκοπό να στείλει μήνυμα και έδειξε ότι έφυγε σαν φίλος από την ομάδα του Μαρανέλο.

«Πάντα προσπαθούσα να είμαι πρώτος με οποιαδήποτε ομάδα. Είχα δύσκολες στιγμές, αλλά είναι μέρος των ζωών μας. Μερικές φορές έχεις στιγμές που είναι λίγο πιο δύσκολες απ’ ό,τι περίμενες, αλλά πρέπει να τις αντιμετωπίσεις και να πας μπροστά. Πάντα παλεύω. Δίνουμε μάχη για τη Ferrari, αλλά αυτό δεν είναι μήνυμα.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε μπροστά τους. Δεν οδηγώ με τη Ferrari πλέον. Είναι μέσα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι επειδή είχα απίστευτες στιγμές εκεί. Όμως, τώρα είμαι σε άλλη ομάδα και πρέπει να παλέψω με όλους, όχι μόνο με τη Ferrari, αλλά και με τις Red Bull, Mercedes.

Την Κυριακή κάναμε φανταστική δουλειά και γι’ αυτό ήμασταν στο βάθρο. Είναι ένα μήνυμα ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και πως είμαστε εδώ. Δεν έχω τίποτα με κανέναν», ήταν τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα στην ιταλική πίστα.

Πηγή: gazzetta.gr