Ο Jack Roush παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο θρύλος των ΗΠΑ πέρασε από τη Ford και την Chrysler πριν τα αφήσει όλα πίσω του για να δημιουργήσει το 1970 τη δική του εταιρία.

Πενήντα χρόνια αργότερα, ο Roush έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη σπορ οδήγηση, λειτουργώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες κάτω από την ομπρέλα της Roush Enterprises.

Για να τιμήσει λοιπόν τα 50 χρόνια αυτού του υπέροχου ταξιδιού, η Roush Performance παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του Mustang, τραβώντας ξανά όλα τα βλέμματα πάνω της.

Το ονόμασαν 2020 Jack Roush Edition Mustang και είναι ένα πακέτο βελτίωσης που μεταμορφώνει το μοντέλο της Ford σε δαίμονα της ασφάλτου.

Το supercharged Mustang αποδίδει πλέον 775 άλογα και κτηνώδη ροπή, πιάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και είναι αναμφίβολα το δυνατότερο Mustang που βγήκε ποτέ από τη Roush.

Το σύγχρονο muscle car φορά ένα σπορ και αεροδυναμικό kit με ενεργή αεροτομή από ανθρακόνημα, 20άρες ζάντες, φρένα Brembo, αναρτήσεις MagneRide και σύστημα εξάτμισης της Roush.

Χειροποίητη, η έκδοση 2020 Jack Roush θα αποδώσει 60 μοντέλα για την αμερικανική αγορά και 10 ακόμα για τον υπόλοιπο κόσμο. Όσο για την τιμή του kit, μιλάμε για 45.400 ευρώ (50.995 δολάρια), συν την αγορά του Mustang φυσικά…