Ο Κορονοϊός επηρεάζει και τον εγχώριο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αναβολή όλων των αγώνων αυτοκινήτου για τις δύο προσεχείς εβδομάδες αποφάσισε η ΟΜΑΕ


AUTO
2:28
10/03/2020
Ο Κορονοϊός επηρεάζει και τον εγχώριο μηχανοκίνητο αθλητισμό
1
loading

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτοκινήτων για τις δύο προσεχείς εβδομάδες, μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 της απόφασης Δ1α/ΓΠ.οικ.15954 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 726 της 8/3/2020, η κυβέρνηση αποφάσισε «την προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης η ΟΜΑΕ εκτιμά ότι η «απαγόρευση παρουσίας κοινού» δεν καλύπτει τις ανάγκες προστασίας της υγείας των θεατών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού λόγω της ιδιομορφίας των αγώνων αυτοκινήτου - καθότι στο χώρο προετοιμασίας των αγωνιστικών αυτοκινήτων συναθροίζεται πλήθος ατόμων από τις αγωνιστικές ομάδες, υποστηρικτών, στελεχών της οργάνωσης και άλλων.

Μετά και από αντίστοιχα αιτήματα των Σωματείων που είχαν προγραμματισμένους αγώνες στο διάστημα των δύο προσεχών εβδομάδων, με αίσθημα ευθύνης και με σκοπό την προφύλαξη της υγείας των εμπλεκόμενων ανακοινώνουμε την αναβολή των κάτωθι αγώνων:

1. 1ος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας & Ιστορικών, αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, 14-15 Μαρτίου 2020.

2. 1ος αγώνας Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης HTTC, αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, 14-15 Μαρτίου 2020.

3. 1ος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drag Racing, Αγρίνιο, 14-15 Μαρτίου 2020.

4. 1ος αγώνας Κυπέλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος, πίστα Kart αυτοκινητοδρομίου Σερρών, 15 Μαρτίου 2020.

5. 1ος αγώνας Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος & Ιστορικών, Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου, 21-22 Μαρτίου 2020.

6. Δεξιοτεχνία Νέας Μάκρης, Λιμάνι Νέας Μάκρης, 22 Μαρτίου 2020.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας κατέστη απαραίτητη με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας των θεατών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θα γίνουν, δε, όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι αναβληθέντες αγώνες να ενταχθούν στα αντίστοιχα Προγράμματά τους στη συνέχεια της χρονιάς.

Η ΟΜΑΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την προστασία από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και τα μέτρα του υπουργείου Υγείας που θα προκύπτουν, ώστε (σε συνεργασία με τα Σωματεία-Μέλη της) να λαμβάνει οποιεσδήποτε αποφάσεις κρίνονται απαραίτητες για τη δημόσια υγεία.

Πάντως, δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι, την αναβολή «βοήθησε» εκτός του κορονοϊού και η απουσία συμμετοχών, που την περασμένη Παρασκευή ήταν σε μονοψήφιο αριθμό, ενόψει του αγώνα ταχύτητας που ήταν προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λυσσαξε

    ...η πλειοψηφία του χώρου των αγώνων να βγει η ΝΔ και τώρα φερετζές ο κορωνοϊος για τις νέες ματαιώσεις αγώνων λόγω ελλείψεως συμμετοχών. Προσεχώς...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει