Η βρετανική εταιρεία Zeroshift που ειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων μετάδοσης ανακοίνωσε το πρόσφατο δημιούργημα που είναι ένα πρωτοποριακό κιβώτιο ειδικά μελετημένο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μάλιστα το κιβώτιο δεν χρειάζεται συμπλέκτη καθώς ένα σύστημα συγχρονισμού με ηλεκτρονικό έλεγχο του ηλεκτροκινητήρα φροντίζει ώστε η αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται ομαλά και χωρίς διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι δεν ελαττώνεται η ροπή που φτάνει στους τροχούς και επειδή στο κιβώτιο υπάρχουν περισσότερες από μία σχέση μετάδοσης τα οφέλη για ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο είναι πολλά.

Πέρα από την υψηλή απόδοση και τις λιγότερες απώλειες που υπολογίζονται ότι θα δώσουν περισσότερη αυτονομία κατά 10%, το κιβώτιο Zeroshift θα επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν μικρότερους ηλεκτροκινητήρες καθώς θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε συνθήκες μέσου φορτίου και ταχύτητας κίνησης. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα σημαίνει μικτότερες διαστάσεις σε κινητήρα και σύστημα μετάδοσης, ή μικρότερες μπαταρίες καθώς για το ίδιο μεταφορικό έργο θα απαιτείται λιγότερη ενέργεια.

Πηγή: gocar.gr