Γιάννης Καρδαμάκης, από το Kart στο Crosscar

Θα κάνει το ντεμπούτο του στο Dirt Games το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου


AUTO
14:12
27/09/2019
Γιάννης Καρδαμάκης, από το Kart στο Crosscar
loading

To 2019 η Οργανωτική Επιτροπή του EKO Racing Dirt Games, με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, θέσπισε τη νεοσύστατη κατηγορία Νέων, στην οποία και μπορούν να συμμετάσχουν νεαροί οδηγοί ηλικίας 15-18 ετών με χωμάτινες φόρμουλες 600 κ.εκ. και περιοριστή στροφών.

Η βασική φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι η προώθηση νέων οδηγών στις χωμάτινες διαδρομές. Με αυτόν τον τρόπο, το Dirt Games μπορεί να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για όσους νεαρούς οδηγούς θέλουν να κάνουν το βήμα σε αυτού του είδους τις επιφάνειες.

Πιστή σε αυτό το πλάνο, η ομάδα του Dirt Games, προσφέρει τη δυνατότητα σε έναν νεαρό οδηγό να λάβει μέρος στον 3ο γύρο του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο με μία χωμάτινη φόρμουλα. Συγκεκριμένα, η ΕΚΟ Racing είχε ανακοινώσει ότι, ο νικητής της κατηγορίας Senior στο 11ο PICK Πάτρας, θα λάβει μέρος στον αγώνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ταχύτερος όλων σε αυτή τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναδείχθηκε ο νεαρός Γιάννης Καρδαμάκης, ο οποίος και θα κάνει το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο του στο Dirt Games. Ο 16χρονος οδηγός, ξεκίνησε την ενασχόληση του με το χώρο του καρτ σε ηλικία 12 ετών. Το 2016 συμμετείχε στην κατηγορία Mini, τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ την ίδια θέση κατέκτησε και στην Junior το 2017. Το 2018 έλαβε μέρος στην κατηγορία Senior, όπου και απέναντι σε οδηγούς με μεγαλύτερη ηλικία κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Φέτος, συμμετέχει και πάλι στην Senior, όπου φιγουράρει μέχρι στιγμής στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ στο PICK Πάτρας κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία του, η οποία και θα τον φέρει στη χωμάτινη πίστα του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη διάθεση του θα έχει το Speedcar Xtrem με το οποίο είχε κατακτήσει το Έπαθλο στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο Γιώργος Ζυμαρίδης το 2017, φυσικά εφοδιασμένο με κινητήρα 600 κ.εκ. και περιοριστή στροφών, του οποίου την ευθύνη προετοιμασίας θα έχει η ομάδα της SR Crosscar

Στο πλαίσιο του επάθλου, ο νεαρός καρτίστας βρέθηκε την Τετάρτη (25/09) στο Διαδρόμιο, όπου πραγματοποίησε ολοήμερη δοκιμή εξοικείωσης με το Crosscar του, υπό την καθοδήγηση του Λάμπρου Αθανασούλα.

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει