Ο εργοστασιακός της Yamaha επισημοποίησε την είδηση ότι δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα της Αυστραλίας που θα γίνει στην πίστα του Phillip Island.

Ο Spies είχε μια άσχημη πτώση από χαϊσάιντ στη βρεγμένη πίστα της Sepang. Η αρχική εκτίμηση που έγινε στο ιατρείο της πίστας δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό, όμως οι πιο προσεκτικές εξετάσεις που έγιναν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Kuala Lumpur, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές ήταν.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Yamaha, ο Τεξανός επιστρέφει στις ΗΠΑ σήμερα για να προχωρήσει σε επέμβαση στον ώμο του και συγκεκριμένα στους συνδέσμους του ακρωμίου, και αυτό είναι ένα μόνο μέρος από την τελική διάγνωση. Ο Spies είχε υποστεί κάταγμα και σε ένα πλευρό ενώ είχε τραυματίσει και τον πνεύμονα.

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει οδηγός αντικατάστασης για τον αγώνα του Phillip Island λόγω του λιγοστού διαθέσιμου χρόνου για την προετοιμασία μιας τέτοιας ενέργειας.

Ο Spies ανακοίνωσε αρχικά μέσα από το Twitter του και πριν το ανακοινώσει επίσημα η ομάδα του, ότι θα χάσει τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας. Είναι η δεύτερη φορά που παραβλέπει το «πρωτόκολλο», καθώς είχε βιαστεί να ανακοινώσει τη διακοπή της συνεργασίας του με τη Yamaha στο τέλος του 2012.

«Δεν έχω λόγια» ήταν η δήλωση του Spies στην ανακοίνωση τα Yamaha. «Είχαμε μια τόσο δύσκολη σεζόν με απίστευτες ατυχίες. Πάντα βγαίναμε στην πίστα για να δώσουμε το 100% και η πρόθεσή μας, τόσο η δική μου όσο και της ομάδας μου ήταν να κάνουμε το ίδιο και στο Phillip Island».

«Είχα μια άσχημη πτώση την Κυριακή και τώρα έγινε ξεκάθαρο από τις εξετάσεις ότι έχω κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης».

«Είναι απογοητευτικό που επιστρέφω στις ΗΠΑ αντί να πηγαίνω στο Phillip Island, όμως επείγει να γίνει η σωστή αγωγή. Λυπάμαι για την ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω για την σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλοι μέχρι τώρα. Σίγουρα η τωρινή κατάσταση απέχει πολύ από τις προσδοκίες μας».

Δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν για το κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Spies να λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Valencia στις 11 Νοεμβρίου. Θα είναι και ο τελευταίος αγώνας του με την Yamaha πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Pramac Ducati για το 2013.

Ο Αμερικανός μετά από μια τραγική από πλευράς συμβάντων χρονιά, είναι προς το παρόν στη 10η θέση της βαθμολογίας.