Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Formula 1 στο πλαίσιο των αλλαγών που κάνει με γνώμονα να βελτιώσει την εμπειρία του κοινού είναι και οι βόλτες στην πίστα με διθέσια F1 που βασίζεται σε μια Tyrrell 026 του 1998.

Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να κάνετε δική σας μια F1 όχι διθέσια, αλλά τριθέσια, ώστε να πηγαίνετε βόλτα τους φίλους σας στην πίστα; Και για την ακρίβεια όχι μία, αλλά δύο τριθέσιες F1 και μάλιστα σε λογική τιμή για όσους προφανώς διαθέτουν την οικονομική άνεση.

Στον ιστότοπο RaceCarsDirect φιλοξενούνται προς πώληση δύο τριθέσιες Arrows AX3 που κατασκευάστηκαν το 2001 όταν η Arrows Grand Prix International λάμβανε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η κατασκευή του τριθέσιου Arrows AX3 βασίστηκε στο μονοθέσιο του 2000 που είχαν στη διάθεσή τους οι Πέντρο ντε λα Ρόσα – Γιος Φερστάπεν. Εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 3,5 λίτρων της Hart που αποδίδει περί τους 720 hp. Η μέγιστη τελική που αναπτύσσει είναι 330 χλμ/ώρα.

Και στα δύο τριθέσια οι κινητήρες προέρχονται από πρόσφατη ανακατασκευή, έχοντας λιγότερα από 290 χιλιόμετρα.

Ακριβώς πίσω από το κόκπιτ του οδηγού, βρίσκεται το διαμέρισμα που φιλοξενεί τις δύο θέσεις των επιβατών.

Μην περιμένετε ανέσεις, για F1 μιλάμε άλλωστε, αυτό που ενδιαφέρει είναι η αίσθηση.

Τα δύο αυτά τριθέσια προσφέρονται «πακέτο» στην τιμή των 595.000 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης ένας ακόμα κινητήρας V10 χωρίς χιλιόμετρα, εξοπλισμός για την εκκίνηση των αγωνιστικών, καθώς και κουβέρτες για να διατηρούν σε θερμοκρασία λειτουργίας τα ελαστικά.

arrows1 arrows arrows2 arrows3