Η Συρία καταδίκασε την επίθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατικό έγκλημα με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών», τόνισε ανώτατος Σύρος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana.

«Η Συρία τάσσεται στο πλευρό της Αιγύπτου στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα πολεμήσει όποιον επιτίθεται στην εθνική ενότητα της Αιγύπτου», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζοντας «τα συλλυπητήρια του στην Αίγυπτο και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων».

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος ζήτησε σήμερα από τους ηγέτες όλου του κόσμου να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση και στην θρησκευτική μισαλλοδοξία.

Απέναντι στις «απειλητικές εντάσεις, απέναντι ειδικά στις διακρίσεις, στην κακομεταχείριση και την θρησκευτική μισαλλοδοξία που πλήττει σήμερα τους χριστιανούς, σας καλώ για μια ακόμα φορά να μην υποκύψετε, να μην αποθαρρυνθείτε και να μην παραιτηθείτε», επισήμανε ο πάπας στη διάρκεια της λειτουργίας του νέου έτους στον Άγιο Πέτρο.

Είναι μια «δύσκολη αποστολή για την οποία δεν αρκούν τα λόγια και απαιτείται η δυναμική και συνεχής δέσμευση των ηγετών», πρόσθεσε ο ίδιος.