Την ώρα που ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωνε ότι απετράπη νέο πλήγμα, καθώς καταρρίφθηκε ουκρανικό drone, οι ρωσικές αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, υπενθυμίζοντας ότι και την προηγούμενη εβδομάδα έγινε το ίδιο επειδή λόγω επιθέσεων από drones.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέρριψε 30 από τους 40 πυραύλους κρουζ και όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορα κύματα επιθέσεων.

«Τριάντα πύραυλοι κρουζ και 27 επιθετικά drones καταστράφηκαν», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία στο Telegram.

Για μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων με υπερηχητικούς πυραύλους αλλά και πυραύλους Κρουζ αλλά και πλήγματα με ιρανικής κατασκευής ντρόουν κατά τη διάρκεια της νύχτας μιλά η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία η οποία ανακοίνωσε πως η αεράμυνά της κατέστρεψε 30 από συνολικά 40 πυραύλους κρουζ και 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Ρωσία εκτόξευσε επίσης τρεις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, «το υπερόπλο» των Ρώσων, χωρίς να δίνει περαιτερω πληροφορίες. Ιδιαίτερα ανησυχητικοί οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας ότι η Ρωσία χτυπάει στο ουκρανικό έδαφος και με βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Σκληρά ρωσικά αντίποινα στις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Μετά και το χθεσινό ουκρανικό χτύπημα με drone εναντίον ρωσικού τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα εναντίον της Ουκρανίας.

Πληροφορίες για εκρήξεις αναφέρονται σε διάφορες πόλεις, μεταξύ αυτών και το Ντονέτσκ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κέντρο μετάγγισης αίματος στο Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου με νεκρούς και τραυματίες, αλλά και κτίρια της αεροναυπηγικής βιομηχανίας Motor Sich στη Ζαπορίζια.

«Συνολικά, ο εχθρός χρησιμοποίησε 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης σε πολλά κύματα» τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.

Η περιοχή Khmelnytskyi, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή των μαχών και έδρα μεγάλης ουκρανικής αεροπορικής βάσης, ήταν μεταξύ των περιοχών που στοχοποιήθηκαν.

Ο επικεφαλής της διοίκησης Sergiy Tyurin είπε ότι φωτιά ξέσπασε σε μια αποθήκη καλαμποκιού, η οποία επεκτάθηκε σε 1.400 τετραγωνικά μέτρα πριν σβήσει. Μάλιστα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες κτιρίου που καταρρέει και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ υπάρχει και τραυματίας.