Κάθε μέρα που παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλα του Μιλάνου, τόσο περισσότερο πυκνώνει η παρουσία των οπαδών του στον περιβάλλοντα χώρο της κλινικής όπου νοσηλεύεται.

Ο «Καβαλιέρε» εισήχθη πριν από μια βδομάδα στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη κατά μιας χρόνιας μορφής λευχαιμίας, αλλά και πνευμονικής λοίμωξης. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε ήρεμα τη νύχτα και μπόρεσε, έπειτα από αρκετές ημέρες, να μείνει για λίγο καθιστός, στο κρεβάτι του. Η κατάσταση της υγείας του, πάντως, παραμένει κρίσιμη.

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά ο ασθενής δεν μπορεί ακόμη να σηκωθεί ούτε να περπατήσει. Για πρώτη φορά μπόρεσε να μείνει καθιστός», δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του, ο καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο.

Ο «βασιλιάς» της Μυκόνου

Από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής του εμφανίστηκαν fans του με πανό δικά του και του κόμματος Forza Italia, σημαίες της Μίλαν (της ομάδας που του άνηκε επί δεκαετίες), αλλά και της Μόντσα (της ομάδας που του ανήκει τώρα), ενώ το πρωί της Δευτέρας προκάλεσε εντύπωση το νέο πανό που «κρέμασε» οπαδός του στην πύλη του Σαν Ραφαέλε. «Κράτα Σίλβιο – Ο Σασά, ο βασιλιάς της Μυκόνου».

Το πανό «κρέμασε» ο Σαλβατόρε, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο ελληνικό νησί. «Είμαι εδώ για να δείξω πως είμαι κοντά στον Μπερλουσκόνι. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και κάνει καλό στην Ιταλία. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω στο Μιλάνο όταν ο Αμπροζίνι έπαιζε στη Μίλαν και πήγα να δω έναν τελικό».

Χθες, ήταν η σειρά του 67χρονου Ετόρε Φρεγκάλε από την Κοσένζα, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας μετά από μια ημερήσια διαδρομή με το λεωφορείο για να δηλώσει «αλληλεγγύη στον θείο Σίλβιο», ενώ του πήγε και ένα μπουκάλι αγιασμό.

Πριν από τέσσερις ημέρες ένας 16χρονος από το Μιλάνο έστειλε μια επιστολή, στην οποία συνόψιζε τον θαυμασμό του για τον Μπερλουσκόνι. «Σε λίγες μέρες θα γίνω 17. Σας ακολουθώ πολιτικά και ηθικά εδώ και χρόνια. Θα είμαι πάντα μαζί σου με την καρδιά μου, με το μυαλό μου, είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρεις», έγραφε στο γράμμα.