Κορίτσι δώδεκα ετών σκοτώθηκε από πυρά του πυροβολικού της Ουκρανίας εναντίον χωριού στη ρωσική παραμεθόρια περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Μπιέλγκοροντ, τον Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, το κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εξερράγη οβίδα καθώς περπάταγε σε χωριό της περιοχής.

Κατά δημοσιεύματα, σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των βομβαρδισμών. Ο κ. Γκλάντκοφ έκανε λόγο για πλήγματα και σε άλλες περιοχές, ορισμένα από τα οποία έβαλαν στο στόχαστρο γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι αρχές σε παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας —συμπεριλαμβανομένων των Κουρσκ και Μπριάνσκ— έχουν καταγγείλει ότι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε αναρίθμητους βομβαρδισμούς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν έναν χρόνο, προκαλώντας θανάτους, τραυματισμούς και προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι θα βάλει στο στόχαστρο κέντρα διοίκησης στο Κίεβο εάν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί στην επικράτειά της συνεχιστούν.