Τη δική του μάχη με τον καρκίνο δίνει ο μπασίστας των Rage Against the Machine και φορτίζεται συναισθηματικά κάθε φορά που αναφέρεται σε αυτό. Ο μπασίστας των Rage Against the Machine, Τιμ Κόμερφορντ, αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη και οι θαυμαστές του metal συγκροτήματος έσπευσαν να στείλουν τις ευχές τους για περαστικά.

Ο 54χρονος μουσικός προχώρησε σε αφαίρεση του προστάτη, μόλις δύο μήνες πριν το ξεκινήσει την περιοδεία με τους «RATM» αυτό το καλοκαίρι. Σύφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Κόμερφορντ δήλωσε ότι «δεν έχει νιώσει ποτέ τέτοιο πόνο όπως ένιωσε στην επέμβαση».

«Δίνω μάχη και είναι δύσκολο. Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά το να καταφέρω να κάνω μια συζήτηση και να μην με “πνίξει” το συναίσθημα είναι μια νίκη για μένα. Είναι μια μικρή νίκη» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SPIN ενώ τόνισε πως κάνει προσπάθεια να βρει ομάδες υποστήριξης ώστε να βοηθηθεί στον τρόπο διαχείρισης της ψυχολογικής του κατάστασης.

Περιγράφοντας τη δύσκολη εμπειρία του, ο μουσικός είπε: «Η σωματική ταλαιπωρία μετά την εγχείρηση… Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ τέτοιον πόνο. Πάντα ένιωθα ότι είχα πολύ μεγάλη ανοχή στον πόνο και αυτό με “γονάτισε”. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να σηκωθώ, παρόλο που γυμνάζομαι και κάνω διάφορα, ψυχολογικά, η ζημιά είναι σοβαρή. Μου είναι πολύ δύσκολο να μην καταρρεύσω και να μην γίνω συναισθηματικός».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μπασίστας των Rage Against the Machine, Τιμ Κόμερφορντ, διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του προστάτη αφού προσπάθησε να κάνει ασφάλεια ζωής. Αφού διενεργήθηκε βιοψία διαγνώστηκε με καρκίνο.