Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση στη Ζαπορίζια, καθώς ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε ρωσική βάση στη πόλη, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της περιοχής.

«Στις περιοχές της Χερσώνας και του Ενερχοντάρ, τα πλήγματα ακριβείας των στρατιωτών μας κατέστρεψαν τρία συστήματα πυροβολικού του εχθρού καθώς και μια αποθήκη πυρομαχικών», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ουκρανικός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αλλεπάλληλα χτυπήματα στη περιοχή και κοντά στο σταθμό, ο οποίος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Μάλιστα, το προσωπικό αποτελείται από Ουκρανούς, οι οποίοι δεν εργάζονται για τα συμφέροντα της Ρωσίας, κάτι που έχει συμφωνηθεί από την αρχή του πολέμου της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρξει τυχόν ατύχημα.

Παρόλα αυτά, από την αρχή που ξεκίνησαν οι επιθέσεις στη Ζαπορίζια, η Ρωσία επίσημα κατηγόρησε την Ουκρανία, με τις ουκρανικές αρχές να τηρούν σε ορισμένες επιθέσεις σιγή ιχθύος.

Όμως μετά την πρόσφατη κλιμάκωση και μετά την επιθεώρηση του επικεφαλής της Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο σταθμό, η Ουκρανία κατηγορεί επίσημα την Ρωσία, υποστηρίζοντας πως το κάνει για να τρομοκρατήσει, καθώς ήδη ελέγχει την περιοχή.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας κατά την επιθεώρηση στο σταθμό