Η έκκληση του γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή, Ερίκ Καντονά, προς τους καταναλωτές να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους από τις τράπεζες δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η ημερομηνία πέρασε χωρίς φυσικά να γίνουν μαζικές αναλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του, ο Καντονά, ο οποίος είναι τώρα ηθοποιός, είχε καλέσει εκατομμύρια ανθρώπους να αποσύρουν στις 7 Δεκεμβρίου τα χρήµατά τους από τις τράπεζες για να «ρίξουν το σύστηµα», καθώς όπως τόνιζε στο βίντεο που είδαν χιλιάδες άνθρωποι στο youtube αυτή ήταν η ιδέα του για µια «αναίµακτη επανάσταση».

Ο ίδιος μάλιστα είχε ειδοποιήσει το κατάστηµα της BNP στο Αλµπέρ της Γαλλίας ότι θα σήκωνε χθες πάνω από 1.500 ευρώ και παρότι φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία στήθηκαν απ’ έξω να τον περιμένουν, ο ίδιος δεν εµφανίσθηκε καν.

Ο ιστότοπος οικονοµικών πληροφοριών Wansquare έγραψε χθες πως ο Καντονά απέσυρε πριν από τρεις ηµέρες 750.000 ευρώ από την τράπεζα Leonardo και τα κατέθεσε στη συνεταιριστική Credit Agricole.

Στο µεταξύ, η γαλλίδα υπουργός Αλληλεγγύης Ροζλίν Μπασλό επιχείρησε χθες να επισηµάνει τις αντιφάσεις στην έκκληση του Καντονά υπενθυµίζοντας πως η σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή, η ηθοποιός Ρασιντά Μπρακνί, έχει εµφανιστεί σε διαφήµιση της τράπεζας Le Credit Lyonnais.