Σειρά εκρήξεων ακούστηκε σήμερα (17/5) στην Λβιβ, μεγάλη πόλη της δυτικής Ουκρανίας σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ενώ οι πυραυλικές επιθέσεις καταγράφηκαν και σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν απώλειες εξαιτίας των αλλεπάλληλων εκρήξεων, που άρχισαν λίγο μετά τη 01:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Πληροφορίες ουκρανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για οκτώ ως δέκα πλήγματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λβιβ, Μακσίμ Κοζίτσκι, δήλωσε πως ο στόχος των επιθέσεων ήταν στρατιωτική βάση της Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με την Πολωνία στην περιοχή Γιάβοριβ, αλλά όλοι οι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν. Ο Κοζίτσκι τόνισε πως περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η στρατιωτική βάση δέχθηκε επιθέσεις και κατά τη διάρκεια της Κυριακής (15/5) όπου καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος της Λβιβ, Αντρίι Σάντοβι, τόνισε πως δεν έχει πληροφορίες πως οι πύραυλοι βρήκαν το στόχο τους. «Ας ευχαριστήσουμε αυτούς που προαστεύουν τους ουρανούς μας. Το πρωί θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να μην αγνοείται τις σειρήνες αεροπορικών επιδρομών», ανέφερε σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.