Ένας τουλάχιστον άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ρωσικό πλήγμα εναντίον του Κιέβου που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη (28/4) κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα, και για το οποίο η Ρωσία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα «υψηλής ακριβείας».

Οι διασώστες «ανέσυραν ένα πτώμα» από τα συντρίμμια στην τοποθεσία που επλήγη, κοντά στο κέντρο της πόλης, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε με διαφορετικό μήνυμά του στην εφαρμόγή Telegram και διευκρίνισε πως συνολικά περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Κιέβου έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ρωσία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε από την πλευρά της πως οι δυνάμεις της κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενός εργοστασίου της διαστημικής υπηρεσίας Artiom στο Κίεβο χρησιμοποιώντας υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Υψηλής ακριβείας όπλα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής της διαστημικής επιχείρησης Artiom στην πόλη του Κιέβου», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.