Οι Ρωσίδες influencers έβαλαν στο στόχαστρο τον γαλλικό οίκο Chanel με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και άρχισαν να καταστρέφουν τσάντες του, που είχαν αγοράσει, καθώς θεωρούν ότι προωθεί την ρωσοφοβία. Όπως αναφέρει το insider.com, αφορμή αποτέλεσε το γεγονός πως ο οίκος μόδας κλείνει τα καταστήματα στη Ρωσία, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Έτσι, το ρωσικό διαδίκτυο γέμισε με μηνύματα κατά του γαλλικού οίκου, ενώ χαρακτηριστικά η Victoria Bonya σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram, δήλωσε πως «πρέπει να πω ότι η Chanel δεν σέβεται τους πελάτες της, οπότε γιατί εμείς πρέπει να σεβόμαστε τη Chanel;».

Επίσης, παρόμοιο βίντεο δημοσιοποίησε και η Ρωσίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός, Marina Ermoshkina, όπου ανέφερε πως «καμία τσάντα και κανένα αντικείμενο δεν αξίζει όσο η αγάπη μου για την πατρίδα μου. Δεν αξίζουν όσο ο αυτοσεβασμός μου. Είμαι εναντίον αυτής της Ρωσοφοβίας, που προωθούν. Είμαι εναντίον ενός brand που υποστηρίζει αυτή την κατάσταση. Μία τσάντα Chanel είναι απλά ένα αξεσουάρ, ένα αξεσουάρ που ξαφνικά αποφασίζει να γελοιοποιήσει ανθρώπους, τους συμπατριώτες μου. Άλλωστε αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που έχεις στα χέρια σου, αλλά αυτό που έχεις μέσα σου».

Ακόμη, η DJ Katya Guseva που έχει σχεδόν 600.000 followers στο Instagram, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο καταστρέφει μία τσάντα Chanel και αναφέρει το εξής: «Πάντοτε ονειρευόμουν μία Chanel στη ντουλάπα μου και τελικά, συνέβη. Όμως, τώρα έμαθα για την πολιτική του brand απέναντι στους Ρώσους και αποφάσισα να απομακρύνω από την καθημερινότητά μου αυτές τις τσάντες. Τα δεδομένα αλλάζουν. Είμαι εναντίον αυτού που προσπαθεί να προωθήσει ο οίκος. Εμείς οι Ρωσίδες είμαστε όμορφες, ανεξαρτήτως αν κρατάμε Chanel ή όχι».