Δεξαμενή γεμάτη με πετρέλαιο καταστράφηκε σε πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο στα νοτιοανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επαρχίας, Μικόλα Λουκάσουκ μέσω Telegram.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, πρόσθεσε ο κ. Λουκάσουκ, έκανε λόγο πως η επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη (30/3) το βράδυ ήταν πλήγμα του ρωσικού στρατού. Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πολλοστή επίθεση το τελευταίο διάστημα σε δεξαμενές αποθήκευσης πετραλαίου. Πρόσφατα χτυπήθηκαν τέτοιες εγκαταστάσεις στο Κίεβο, στην Λβιβ και στη Ρίβνε.

Στο μεταξύ, εργοστάσιο στη Νοβομοσκόφσκ, βορειοανατολικά της Ντνίπρο, επλήγη από πύραυλο επίσης χθες Τετάρτη, χωρίς να αναφερθούν θάνατοι, σύμφωνα με τον Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο, αξιωματούχο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ.

Μέχρι χθες η Ντνίπρο δεν είχε υποστεί συστηματικούς βομβαρδισμούς από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου. Όμως ουκρανικές πηγές σημειώνουν ότι προ ημερών οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με πυραύλους στρατιωτική μονάδα κοντά στην πόλη προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις καθώς επίσης και το αεροδρόμιο της περιοχής.

Να σημειώσουμε πως τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/3) το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας στην ενημέρωσή του για την εξέλιξη του πολέμου, τόνισε πως όλες οι ρωσικές μονάδες στην περιοχή της Ντνίπρο εξολοθρεύθηκαν.