Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον βομβαρδισμό σε βιομηχανική περιοχή της Μαριούπολης, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών βομβαρδισμών εδώ και εβδομάδες, δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα. 

Οι εικόνες, που καταγράφηκαν από drone του τάγματος Αζόφ, δείχνει μια σειρά από εργοστάσια να καταστρέφονται σε αεροπορικές επιδρομές.

«Έτσι, οι κατακτητές προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία της Ουκρανίας» επισημαίνει το τάγμα του Αζόφ σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Στο μεταξύ, νέες προσπάθειες εκκένωσης αμάχων από την πολιορκημένη Μαριούπολη προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης αμάχων από τη νότια Ουκρανία θα πραγματοποιηθούν μέσω τριών οδών: Μπερντιάνσκ προς Ζαπορίζια, Μανγκούσκα προς Ζαπορίζια και Νικόλσκ προς Ζαπορίζια. Όπως είπε τα λεωφορεία θα φτάνουν μεταξύ 9 π.μ. και 10 π.μ. τοπική ώρα (7 π.μ. και 8 π.μ. GMT). Δεν κατέστησε όμως σαφές εάν αυτές η διάνοιξη των ανθρωπιστικών διαδρόμων είχε συμφωνηθεί με τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ουκρανία απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο, το οποίο απαιτούσε οι στρατιώτες στη Μαριούπολη να παραδώσουν τα όπλα και να παραδοθούν με αντάλλαγμα ασφαλή διέξοδο για χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένους στην πολιορκημένη πόλη. Η ουκρανική πλευρά σχολίασε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους Ρώσους και δήλωσε αποφασισμένη να πολεμήσει «μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη».